Ανοιχτή Πόλη: Ανοχύρωτη άφησε την Αθήνα η διοίκηση Μπακογιάννη

Ανοιχτή Πόλη: Ανοχύρωτη άφησε την Αθήνα η διοίκηση Μπακογιάννη
Πλημμυρισμένη η Λεωφόρος Βουλιαγμένης, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σκληρή ανακοίνωση για την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που έχει πλήξει την πόλη καθιστώντας την αβίωτη για τους κατοίκους της εξέδωσε η δημοτική παράταξη του Δήμου Αθηναίων «Ανοιχτή Πόλη».

Η ανακοίνωση αναφέρει

«Είναι γεγονός πως η Αθήνα αντιμετωπίζει από το πρωί μια κακοκαιρία ασυνήθιστη και ιδιαίτερης έντασης. Ωστόσο, η κλιματική κρίση μας υποχρεώνει να προετοιμαζόμαστε για το ακραίο σαν να είναι απολύτως αναμενόμενο. Και η κακοκαιρία “Μπάλλος” όχι μόνο είχε προβλεφθεί με ακρίβεια, αλλά δυστυχώς αναμένεται να χτυπήσει με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα τις επόμενες ώρες.

Τι έχει κάνει η δημοτική αρχή της Αθήνας για να οχυρώσει την πόλη απέναντι σε τέτοια καιρικά φαινόμενα; Όπως δείχνουν οι καταγγελίες και τα ρεπορτάζ που έρχονται από κάθε γωνιά της πόλης για πλημμυρισμένους δρόμους και σχολικές αίθουσες, μάλλον τίποτα. Δύο χρόνια μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη διοίκηση Μπακογιάννη, και παρά τις μεγαλόστομες προεκλογικές εξαγγελίες, τα φρεάτια στις γειτονιές παραμένουν βουλωμένα και τα αντιπλημμυρικά έργα παραμένουν στα χαρτιά.

Η Ανοιχτή Πόλη πιστεύει πως η Αθήνα, πριν από τα έργα βιτρίνας στο ιστορικό της κέντρο, που απευθύνονται κυρίως στους επισκέπτες της, χρειάζεται έργα υποδομών στις γειτονιές της, για τους ανθρώπους που την κατοικούν. Ας ελπίσουμε ο “Μπάλλος” να μην αφήσει πίσω του καταστροφές, αλλά μόνο χρήσιμα διδάγματα για την επόμενη μέρα της πόλης».

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter