Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Μάντζου

Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Μάντζου

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η νομική εμπλοκή του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μάντζου σε υπόθεση υπεράσπισης fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο.

Μάλιστα, σε εξέλιξη βρίσκεται αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με ανταλλαγή διαξιφισμών εν είδει ανακοινώσεων. Πάντως, αναστάτωση προκάλεσαν στη Χαριλάου Τρικούπη οι καταγγελίες για νομική εμπλοκή του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υποψηφίου βουλευτή Επικρατείας Δημήτρη Μάντζου σε υπόθεση με fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος σε ελβετικό φράγκο. Κι αυτό, όταν μάλιστα το ΠΑΣΟΚ κάνει αγώνα εδώ και καιρό για τη στήριξη των δανειοληπτών με ελβετικό φράγκο και έχει φέρει και στη βουλή προτάσεις για τον απεγκλωβισμό τους. Πάντως, από τις πρώτες δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και υποψηφίου βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μάντζου (στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ) καταδεικνύεται ότι πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε για το δικηγορικό γραφείο με το οποίο συνεργαζόταν. Όμως, από τότε που ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Μάντζος έχει αναστείλει τη δικηγορική του δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης: Δημοκρατία: «Δικηγόρος των funds ο Μάντζος του ΠΑΣΟΚ» – Τι απαντά ο ίδιος (Video)

Την υπόθεση της νομικής εμπλοκής του στενού συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και εκ των κορυφαίων στελεχών της νέας γενιάς στη Χαριλάου Τρικούπη αποκάλυψε η εφημερίδα «Δημοκρατία» («Δικηγόρος των funds ο Μάντζος του ΠΑΣΟΚ»), μόλις μια μέρα αφότου το ΠΑΣΟΚ είχε βγάλει ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στις καταγγελίες κατά του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζου για νομική εμπλοκή του ως υπερασπιστή fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο.

Η Κουμουνδούρου ανέδειξε πολιτικά το θέμα σημειώνοντας ότι «είναι μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο «σύνδρομο Πάτση» και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων». Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε άμεσα απάντηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, με δεδομένο άλλωστε, όπως σημειώνει, ότι 700.000 ενυπόθηκα δάνεια έχουν μεταβιβαστεί σε funds και παίρνουν σειρά για πλειστηριασμό. Και καταλήγει ως εξής στη σχετική ανακοίνωση:

«Στις 25 Ιούνη οι πολίτες επιλέγουν: Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας;».

Επιθετικά απάντησε η Χαριλάου Τρικούπη στην Κουμουνδούρου, εγκαλώντας την ηγετική της ομάδα για αμετανόητο τυχοδιωκτισμό. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους με το σκάνδαλο Πάτση.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει τα εξής:

«Τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες.

Το κόμμα, που ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αποτιμούσε δια στόματος του Προέδρου τους Αλέξη Τσίπρα ότι «25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί», που ενώ υποσχόταν “σεισάχθεια” παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στα funds και μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έβαλαν ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ το 2010, επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους με το σκάνδαλο Πάτση.

Ταυτίζει δηλαδή μια δικηγορική πράξη με την εξαγορά από τον κ. Πάτση κόκκινων δανείων αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πανικός τους δεν κρύβεται και θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό, εξάλλου, ταυτίζονται πλήρως με τη Νέα Δημοκρατία. Ψηφιακοί παρακρατικοί μηχανισμοί και μιντιακοί βραχίονες στην υπηρεσία τους. Όφειλαν, όμως, να έχουν διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter