Αποκαλύψεις Le Soir για ευρωκοινοβούλιο: «Υποψίες ότι πλημμύρισε με πετροδόλαρα από το Κατάρ»

Αποκαλύψεις Le Soir για ευρωκοινοβούλιο: «Υποψίες ότι πλημμύρισε με πετροδόλαρα από το Κατάρ»

Συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο. H βελγική εφημερίδα Le Soir συνεχίζει τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ που καθιστούν δυσμενή τη θέση όσων κατηγορούνται. Μάλιστα, στο νέο της ρεπορτάζ έχει χρησιμοποιήσει φωτογραφία της Εύας Καϊλή από το πρόσφατο ταξίδι της στο Κατάρ.

Διαβάστε επίσης – Υπόθεση Καϊλή: Ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στο αντιΣΥΡΙΖΑ Μητσοτακικό μέτωπο

Το νέο άρθρο της βελγικής εφημερίδας έχει τίτλο: «Υποψίες ότι το Κατάρ πλημμύρισε με πετροδόλαρα το Ευρωκοινοβούλιο».

Έρευνα εδώ και τέσσερις μήνες

«Η έρευνα των Αρχών, η οποία καθοδηγείται από τον εισαγγελέα Μισέλ Κλεσέ, ειδικό σε θέματα οικονομικών δοσοληψιών, γίνεται εδώ και τέσσερις μήνες από την Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς του Βελγίου (OCRC)», τονίζεται.

Διαβάστε επίσης – Ο Αβραμόπουλος είναι μέλος της ΜΚΟ του ιταλού που συνελήφθη μαζί με την Καϊλή!

Οι ερευνητές κατά της διαφθοράς «υποπτεύονται μια χώρα του Κόλπου ότι προσπαθεί να επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου».

«Διαθέτοντας μεγάλα χρηματικά ποσά και προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτα πρόσωπα που κατέχουν σημαντικές ή στρατηγικές πολιτικές θέσεις εντός του Ευρωκοινοβουλίου. Η εισαγγελία του Βελγίου δεν αναφέρει το Κατάρ. Ωστόσο, πολλές πηγές, καλά πληροφορημένες διέρρευσαν από την πρώτη στιγμή στη βελγική εφημερίδα Le Soir και στο σάιτ Knack ότι πρόκειται όντως για το Κατάρ, το οποίο διοργανώνει αυτή τη στιγμή το Μουντιάλ», τονίζεται.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, το ποσό των 600.000 ευρώ βρέθηκε σε μετρητά στο σπίτι του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρει, δύο μέλη της οικογένειάς του προσήχθησαν από την Αστυνομία στην Ιταλία.

Ανάμεσα στα πέντε άτομα που προσήχθησαν για ανάκριση στις Βρυξέλλες ήταν και η Εύα Καϊλή, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη. Όλοι οι υπόλοιποι ύποπτοι είναι ιταλικής καταγωγής ή Ιταλοί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter