Αποκάλυψη ΟΕΝΓΕ για απογευματινά χειρουργεία: ΜΕΘ επί πληρωμή στο… νέο ΕΣΥ Άδωνη

Αποκάλυψη ΟΕΝΓΕ για απογευματινά χειρουργεία: ΜΕΘ επί πληρωμή στο… νέο ΕΣΥ Άδωνη

Στην απόλυτη αποδόμηση του μέχρι σήμερα δωρεάν δημόσιου συστήματος υγείας προχωρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τους ασθενείς να καλούνται τώρα να πληρώνουν μέχρι και για τη ΜΕΘ, σύμφωνα με το ΦΕΚ για τα απογευματινά χειρουργεία.

Στη σοβαρή αυτή, αποκάλυψη προέβη ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου, σύμφωνα με την οποία το ΦΕΚ, περιλαμβάνει και μη χειρουργικές επεμβάσεις, όπως η νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας,

Οι ασθενείς, δηλαδή, καλούνται τώρα να πληρώνουν μέχρι και για τη ΜΕΘ, καθώς οι «Ιδιωτικές ΜΕΘ με τσουχτερό κρατικό φακελάκι 2000 ευρώ μέσα στα δημόσια νοσοκομεία» τονίζει σε ανάρτησή της η Ομοσπονδία.

 

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε πως την ΚΥΑ περί “απογευματινών” τάχα την είχε υπογράψει πριν 13 μέρες. Τελικά το ΦΕΚ βγήκε σήμερα. Περιλαμβάνει και μη χειρουργικές πράξεις, π.χ. νοσηλεία σε ΜΕΘ! Ιδιωτικές ΜΕΘ με τσουχτερό κρατικό φακελάκι 2000€ μέσα στα δημόσια νοσοκομεία» αναφέρει χαρακτηριστικά, παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία από το ΦΕΚ.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου: «Για να προλάβω: είναι η 2η σελίδα του Παραρτήματος Ι της ΚΥΑ όπου αναφέρονται οι “εξαιρετικά βαρείες” = 2.000 € από την τσέπη του ασθενούς (ή πιο σωστά από την τσέπη των συγγενών προκειμένου ο διασωληνωμένος να εισαχθεί σε ΜΕΘ για να μην πεθάνει)».

Μάλιστα ο Πάνος Παπανικολάου αναφέρει ότι στην επί πληρωμή λίστα έχουν συμπεριλάβει και τη νοσηλεία σε Μονάδες Νεογνών.

Το παράρτημα του ΦΕΚ

 

O… τιμοκατάλογος για τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ

Την υπογραφή τους στην ΚΥΑ που αφορά τα απογευματινά χειρουργεία έβαλαν τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών. Μαζί με αυτά ανακοινώθηκαν και τα ποσά που θα χρειαστεί να καταβάλλουν οι ασθενείς.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι επεμβάσεις και άλλες επεμβατικές πράξεις που διενεργούνται εκτός του τυπικού ωραρίου λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ θα κοστίζουν από 300 έως 2.000 ευρώ.

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία επισημαίνουν ότι οι μισές χειρουργικές αίθουσες είναι κλειστές, ενώ ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργεία ακόμη και για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Η εικόνα αυτή μάλιστα αναμένεται να επιδεινωθεί αφού με βάση το σχέδιο του υπουργείου Υγείας οι κλινικές στις οποίες θα νοσηλεύονται οι ασθενείς που πληρώνουν για απογευματινό χειρουργείο θα πρέπει να διαθέτουν το απαιτούμενο προσωπικό. Η ανεύρεση προσωπικού θα γίνει, όπως φαίνεται, με τη μετακίνηση νοσηλευτών από άλλες κλινικές.

Διαβάστε επίσης: Άδωνης Γεωργιάδης: Μοντέλο Σουηδίας με φακελάκια Ελλάδας το ΕΣΥ

Συνταξιούχος γκρεμίζει on air το αφήγημα Μητσοτάκη και Άδωνη για το ΕΣΥ – Με ένα τηλεφώνημα (Video)

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ομολογεί: «Δεν υπάρχει δωρεάν Υγεία» (Audio)

Ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι το αφεντικό και το δείχνει

Ματίνα Παγώνη: «Δεν υπάρχουν γιατροί για να λειτουργήσουν» τα απογευματινά χειρουργεία (Video)

Δυσεύρετα ακόμη και βασικά φάρμακα – «Βασική αιτία η τιμολογιακή πολιτική της Ελλάδας»

Long Covid: Έρευνα ρίχνει φως στο μυστήριο της «ομίχλης εγκεφάλου»

Στους δρόμους οι υγειονομικοί ενάντια στην «αιμορραγία» στο ΕΣΥ με υπογραφή Μητσοτάκη (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter