ΑΠΘ: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες μετά την ποινική δίωξη

ΑΠΘ: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες μετά την ποινική δίωξη

Ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, φθορές, οπλοκατοχή, παράβαση των νόμων περί διαδηλώσεων και ναρκωτικών, κατά περίπτωση, άσκησε ο εισαγγελέας στα τρία άτομα που συνελήφθησαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο ΑΠΘ.

Τα τρία άτομα, δύο 22χρονοι και ένας 21χρονος, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, απ’όπου αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς η δίκη αναβλήθηκε ώστε να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Υπενθυμίζεται πως εκπρόσωποι του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου διοικητικού προσωπικού, πραγματοποίησαν την Πέμπτη παρέμβαση, ζητώντας την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το ΑΠΘ, καθώς όπως σημειώνουν «πέρα από τους προφανείς κινδύνους να υπάρξει κάποιο περιστατικό όπως ο τραυματισμός φοιτητή από τα ΜΑΤ, ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα στην εκτόνωση της κατάστασης αλλά αντίθετα συμβάλλει στη διατήρηση του κλίματος έντασης και αστυνομοκρατίας, κάτω από το οποίο δεν μπορούν να γίνονται μαθήματα σε ένα πανεπιστήμιο».

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση συμπαράστασης των τριών συλληφθέντων από τα χθεσινά επεισόδια πραγματοοιήθηκε, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Όργιο καταστολής από τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Τραυματισμός φοιτητή

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΘ: Νέο όργιο αστυνομικής βίας – Τρεις προσαγωγές (βίντεο)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter