Άρθρο – ράπισμα κατά Ζελένσκι από το Newsweek – «Διεφθαρμένος και αυταρχικός, κυβερνά όπως ο Πούτιν»

Άρθρο – ράπισμα κατά Ζελένσκι από το Newsweek – «Διεφθαρμένος και αυταρχικός, κυβερνά όπως ο Πούτιν»
Zelensky

Ανοικτή είναι πλέον η αμφισβήτηση του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τόσο από αναλυτές όσο και από πολιτικούς παράγοντες στις ΗΠΑ, με ενδεικτικό παράδειγμα το άρθρο του πρώην συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Κορτές, στο κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό Newsweek, όπου χαρακτηρίζει ευθέως τον –μεταξύ άλλων αγαπημένο πολιτικό φίλο του Κυριάκου Μητσοτάκη– Ζελένσκι ως «διεφθαρμένο δικτάτορα».

«Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκαλύπτει όλο και περισσότερο την πραγματική του φύση. Για μήνες, ο Ουκρανός πρόεδρος απολάμβανε ασταμάτητα θαυμασμό από τον αμερικανικό Τύπο και το κοινό με την στήριξη «λαμπερών» διασημοτήτων. Αλλά τώρα, η πραγματικότητα της διακυβέρνησής του στην Ουκρανία γίνεται αναμφισβήτητη, ακόμη και για τους πιο ένθερμους οπαδούς του στην Αμερική, πολλοί από τους οποίους τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι», επισημαίνει ο Κορτές και δεν διστάζει να συγκρίνει τον Ουκρανό πρόεδρο με τον Ρώσο ομολογό του.

«Λοιπόν, για αρχή, ο Ζελένσκι κυβερνά όπως και ο αντίπαλός του, ο παγκοσμίως καταδικασμένος Πούτιν. Ο Ζελένσκι έκλεισε όλα τα μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία και στη συνέχεια απαγόρευσε τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης. Δήλωσε ότι η Ρωσία θα έπρεπε να σκοτώσει κάθε πολίτη του Κιέβου για να φτάσει κοντά του, αλλά βρήκε επίσης χρόνο να ποζάρει για ένα μελοδραματικό πορτρέτο της Άνι Λέιμποβιτζ σμε φωτογράφηση για το αμερικανικό περιοδικό μόδας Vogue. Ο Ζελένσκι απέλυσε επίσης τον Ουκρανό  αντίστοιχο του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ και του επικεφαλής της CIA, την ίδια μέρα, ίσως σε κάποιο διάλειμμα από τη μεγαλειώδη φωτογράφισή του», τονίζει ο Κορτές.

Παραπέμπει μάλιστα στον διάσημο αναλυτή των New York Times, Τόμας Φρίντμαν, ο οποίος με ένα «τροχιοδεικτικό χτύπημα» έστειλε ένα σαφές μήνυμα επισημαίνοντας: «Υπάρχει βαθιά δυσπιστία μεταξύ του Λευκού Οίκου και του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι —πολύ μεγαλύτερη από ό,τι έχει αναφερθεί».

«Ο Πούτιν είναι τραμπούκος και ο Ζελένσκι είναι ένας διεφθαρμένος αυταρχικός», δεν διστάζει να καταλήξει ο Κορτές και καταλήγει: «Η μάχη τους δεν περιλαμβάνει ζωτικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ. Η παρέμβαση του Μπάιντεν βλάπτει την Αμερική και επιδεινώνει τα δεινά του ουκρανικού λαού, που έχει γίνει πιόνι σε μια μάχη ολιγαρχών της Μαύρης Θάλασσας. Η Αμερική πρέπει να επιμείνει στον διάλογο, τη διαπραγμάτευση και την αποκλιμάκωση. Εάν τα μέρη αρνηθούν, τότε είναι καιρός για μια αμερικανική προσέγγιση ρεαλισμού και αυτοσυγκράτησης, γιατί απλά δεν είναι ο αγώνας μας και ο Ζελένσκι σίγουρα δεν είναι ο μαχητής μας».

Διαβάστε περισσότερα: Σάλος με τη φωτογράφιση του ζεύγους Ζελένσκι στη Vogue

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter