Εκτός… «κάδρου» η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στη φωτογραφία με τον Μητσοτάκη – Σε πρώτο πλάνο ξανά η Μαρία Σπυράκη

Εκτός… «κάδρου» η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στη φωτογραφία με τον Μητσοτάκη – Σε πρώτο πλάνο ξανά η Μαρία Σπυράκη

Πολλές φορές οι συμβολισμοί στην πολιτική λένε περισσότερα απ’ όσα οι λέξεις.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η «οικογενειακή» φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη με ολόκληρη την αποστολή της ΝΔ στο συνέδριο του ΕΛΚ, όπου εγκρίθηκε η υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν για τη θέση της προέδρου της Κομισιόν.

Ήταν όλοι εκεί και ήταν όλοι γαλάζιοι! Βουλευτές, ευρωβουλευτές, και κυβερνητικά στελέχη. Όλοι, εκτός από μία: Την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που αν και βρισκόταν στον χώρο του Συνεδρίου του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι, φαίνεται πως έμεινε στην απ’ έξω.

Στον απόηχο του σάλου που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είχε στείλει προεκλογικό υλικό σε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις πολιτών, τις οποίες φέρεται να είχε λάβει από κρατική πλατφόρμα και την ανακοίνωση απανωτών ερευνών σε βάρος της τόσο από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όσο και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί για να μη… «λερωθεί» η εικόνα του.

Φυσικά, η ηχηρή απουσία της εν ενεργία ευρωβουλευτή της ΝΔ δεν έχει μόνο επικοινωνιακή, αλλά και πολιτική ουσία, αφού θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι όλα όσα έχουν συμβεί, ίσως και να της στοιχίσουν την νέα υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι συμβολισμοί φυσικά δεν τελειώνουν εκεί. Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίστηκε ύστερα από πολλούς μήνες απουσίας η Μαρία Σπυράκη, της οποίας η κομματική ιδιότητα είχε ανασταλεί τον Δεκέμβριο του 2022. Η Μαρία Σπυράκη ελέγχεται από τις ευρωπαϊκές αρχές για δύο περιπτώσεις: έναν κοινοβουλευτικό συνεργάτη της που δεν ήταν παρών στον τόπο εργασίας του στις Βρυξέλλες, ώστε να ασκήσει τα καθήκοντά του, από τον Νοέμβριο του 2016 έως και τον Φεβρουάριο του 2020 και για την είσπραξη αποζημιώσεων για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από δύο συνεργάτες της Σπυράκη.

Κάπως έτσι λοιπόν, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έμεινε «εκτός κάδρου», η Μαρία Σπυράκη ξαναμπήκε «εντός», ενώ ο επικεφαλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έμεινε… στη «γαλαρία» της φωτογραφίας. Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, τη φωτογραφία τη δημοσίευσε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου φρόντισε να κάνει γνωστή την παρουσία της στο συνέδριο του ΕΛΚ δημοσιεύοντας ένα κολλάζ φωτογραφιών που την απεικονίζουν την ίδια σε κάθε γωνιά του χώρου όπου γινόταν το συνέδριο.

Από παντού πέρασε η κ. Ασημακοπούλου, εκτός από το σημείο που βγήκε η οικογενειακή φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκτός κι αν την είχαν βάλει να τραβήξει τη φωτογραφία…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter