Basket League: Η ΑΕΚ ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό (92-80)

Basket League: Η ΑΕΚ ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό (92-80)

Νίκη με θεαματική ανατροπή πέτυχε η ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού, στον δεύτερο ημιτελικό της Basket League στο ΟΑΚΑ: 92-80, ημίχρονο 39-47. Οι «πράσινοι» είχαν κερδίσει τον πρώτο αγώνα με 78-72.

Ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά 15 πόντων στα τέλη του πρώτου μέρους (30-45), αλλά η ΑΕΚ αντεπιτέθηκε με αιχμές τους Γκίκα, Μέικον και προσπέρασε 59-58, χάρη και στην εξαιρετική της άμυνα.

Η τυπικά γηπεδούχος «Ένωση» έφτασε και +10 με τρίποντο του Ζήση στο 37ο λεπτό (85-75) και έφτασε στη νίκη χωρίς άγχος, μολονότι έπαιζε χωρίς τους Λάνγκφορντ, Σλότερ.

Ο Nτάριλ Μέικον ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 23 πόντους. Ο Μορέιρα πέτυχε 13, ο Γκίκας 11, οι Ματσιούλις, Λοτζέσκι από 10 και ο Ζήσης 9 για την ΑΕΚ. «Ακόμα βρισκόμαστε στο δεύτερο δεκάλεπτο αυτής της σειράς, αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά», τόνισε ο Βαγγέλης Αγγέλου.

«Στο ημίχρονο είπαμε ότι δεν μας άξιζε αυτή η άσχημη εικόνα», συμπλήρωσε ο Νίκος Γκίκας: «Μας είχαν όλοι ξεγραμμένους, αλλά έχουμε προσωπικότητες και ονειρευόμαστε πρόκριση».

Για τον Παναθηναϊκό, που θα τελειώσει τη σεζόν χωρίς τον Νέντοβιτς, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξεχώρισε με 18 πόντους. Ο Σαντ-Ρόος πρόσθεσε 14, ο Μήτογλου 11, ο Παπαγιάννης 10 και ο Μπρέι 9.

Ο τρίτος αγώνας θα γίνει την Κυριακή στις 9 μμ, με τύποις γηπεδούχο στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά τον Παναθηναϊκό.

Το απόγευμα του Σαββάτου (18.00) θα διεξαχθεί στην Πάτρα η δεύτερη ημιτελική αναμέτρηση ανάμεσα στον Προμηθέα και το Λαύριο. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά προηγείται με 1-0 μετά το χθεσινό «διπλό» (79-86). Η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις τρεις νίκες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter