Debate: Μηδενική αυτοκριτική για τα λάθη της κυβέρνησής του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Debate: Μηδενική αυτοκριτική για τα λάθη της κυβέρνησής του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η σειρά των λαθών και των αποτυχιών που έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος για την κυβέρνησή του τέθηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τη συμπεριφορά του στην πανδημία και τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική μέχρι τις υποκλοπές και τα Τέμπη, με τον απερχόμενο πρωθυπουργό να παραμένει αμετανόητος μέχρι τέλους.

«Ποια είναι η δική σας αυτοαξιολόγηση, όπως ζητάτε από τους δημοσίους υπαλλήλους» ρώτησε ο Αντώνης Σρόιτερ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου να αποδεικνύει ακόμα και την ύστατη ώρα, λίγο πριν τις κάλπες, πως δεν επιδέχεται κριτικής και αυτοκριτικής, ζητώντας η κυβέρνησή του «να κριθεί συνολικά». Συγκεκριμένα, του επισημάνθηκαν τα λάθη στην πανδημία με συγκεντρώσεις και εμφανίσεις χωρίς μάσκα, στις μεγάλες πυρκαγιές, οι επιλογές βουλευτών που έκαναν business, οι υποκλοπές και οι υποδομές με την τραγική κατάληξη των Τεμπών.

«Αναφερθήκατε σε μία σειρά από σφάλματα αυτής της διακυβέρνησης. Δεν είχα καμία δυσκολία να τα αναγνωρίσω, όπου έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη, το έκανα» υποστήριξε, επαναλαμβάνοντας το ευφυολόγημα πως «αλλά είπα ότι ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επαναλαμβάνεται», συνεχίζοντας «ουδείς αλάθητος, πόσο μάλλον όταν έπρεπε να διαχειριστούμε τόσες κρισεις και ταυτόχρονα να υλοποιήσουμε το πολιτικό μας πρόγραμμα, πράγμα που πιστεύω έχουμε κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό» επικαλέστηκε, δήθεν ως ελαφρυντικό.

«Κατά συνέπεια ο βαθμός που θα μπει στην κυβέρνηση θα μπει από όλους τους Έλληνες πολίτες και θα είναι το εκλογικό ποσοστό που θα πάρει η ΝΔ στην κάλπη της 21ης Μαΐου γιατί μια διακυβέρνηση κρίνεται συνολικά, για τα καλά και τις αστοχίες. Αυτή η ζυγαριά και το ισοζύγιο θα τεθεί στην κρίση των ελλήνων πολιτών, και είμαι σίγουρος ότι θα μας αξιολογήσουν αυστηρά» υποστήριξε ακόμα.

Σε αναφορά του στους νέους, παραδέχτηκε πως «οι νέοι έχουν κάθε δίκιο να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην εξουσία, και θα αξιολογήσουν και αυτοί την κυβέρνηση αυστηρά, όπως κάθε Έλληνας πολίτης, καλώντας τους «να αξιολογήσουν και αυτοί τα κόμματα πολύ αυστηρά, να συμμετέχουν πρώτα και πάνω από όλα στην εκλογική διαδικασία, και να γνωρίζουν πολύ καλά ότι τελικά ψηφίζουν για το δικό τους μέλλον και η δικιά τους γενιά που πρέπει να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις»

Ειδικότερα για τα 150 ευρώ χαρτζιλίκι που την τελευταία στιγμή τους έταξε, ο Κυρ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε πως τα έδωσε ξανά στο freedom pass, και πως «οι νέοι ενδιαφέρονται για καλή εκπαίδευση καλές δουλειές και γι αυτό θα μας κρίνουν, όχι για τα 150 ευρώ».

Να σημειωθεί πως παρότι άσχετο με την ερώτηση, δεν δίστασε να αναφερθεί στο ζήτημα της κοστολόγησης όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πιάστηκε να λέει ψέματα πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κοστολόγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τους πολιτικούς του αντιπάλους να συμφωνήσουν να καταθέσουν τα προγράμματά τους στο Γενικό Λογιστήριο ή στην Τράπεζα της Ελλάδας, για «να μην υπάρχει και η διαφωνία για το πόσο κοστίζει το πρόγραμμα του κάθε κόμματος».

Διαβάστε επίσης:

Debate: Ίχνος μεταμέλειας για τα Τέμπη από τον Μητσοτάκη

Debate: Ομολογία Μητσοτάκη για παράνομη παρακολούθηση Ανδρουλάκη (Video)

Debate: Ανέξοδες υποσχέσεις Μητσοτάκη για το ΕΣΥ – «Φάτε ανάπτυξη» με 26,3% των πολιτών στο όριο της φτώχειας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter