Διεθνής Τύπος: Νέοι προτεινόμενοι κανόνες για το Σύμφωνο Σταθερότητας – Αντεγκλήσεις στις ΗΠΑ για το χρέος

Διεθνής Τύπος: Νέοι προτεινόμενοι κανόνες για το Σύμφωνο Σταθερότητας – Αντεγκλήσεις στις ΗΠΑ για το χρέος

Στην Ιταλία, στη La Stampa διαβάζουμε: «Νέο σύμφωνο ΕΕ, λογαριασμός αξίας 60 δις». Η πρόταση της Επιτροπής για τους δημοσιονομικούς περιορισμούς: το έλλειμμα να μειώνεται κατά μισή μονάδα ετησίως έως το 2030. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Σύμφωνο σταθερότητας, διχασμός στην ΕΕ». Η αυστηρότητα των Βρυξελλών: για να τηρηθούν οι νέοι κανόνες θα χρειαστούν “θυσίες” της τάξης των 7-15 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η Corriere della Sera γράφει: «Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για το χρέος». Αλλάζει το Σύμφωνο Σταθερότητας, προβλέπει τη σταδιακή μείωση χρέους ξεχωριστά για κάθε χώρα. Η εφημερίδα εκτιμά ότι υπάρχει ο κίνδυνος για πρόσθετα μέτρα. Τέλος, η La Repubblica: «Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυρ εναντίον δημοσιογράφων». Στη Χερσώνα ελεύθεροι σκοπευτές έβαλλαν εναντίον του απεσταλμένου της εφημερίδας, Κοράντο Τζουνίνο, ο οποίος τραυματίστηκε.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η Βουλή εγκρίνει το σχέδιο για το χρέος, προοιωνίζοντας μεγάλη μάχη». Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν τα μέτρα της μεγάλης περικοπής δαπανών ως αντάλλαγμα για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Βουλή εγκρίνει το νομοσχέδιο για όριο χρέους, θέτοντας τις βάσεις για σύγκρουση». Οι Ρεπουμπλικάνοι εναντίον του Μπάιντεν, μετά την έγκριση με βραχεία κεφαλή του σχεδίου για περικοπές δαπανών. Στους Financial Times διαβάζουμε: «H Activision, κατασκευάστρια του βιντεοπαιχνιδιού Call of Duty, καταφέρεται εναντίον της Βρετανίας που απαγόρευσε τη συμφωνία ύψους $75 δισ. με τη Microsoft». H ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας μπλοκάρει τη συγχώνευση, ενώ η εταιρεία λέει ότι η Βρετανία πλέον είναι κλειστή αγορά. Τέλος η Washington Post: «Οι ΗΠΑ κατευθύνονται προς τον γκρεμό καθώς το σχέδιο για το όριο χρέους περνά από τη Βουλή». Οι Ρεπουμπλικάνοι στοχεύουν τις προτεραιότητες του Μπάιντεν, με τις περικοπές που ζητούν, εκτιμά η εφημερίδα.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος κατατάσσει τη νεολαία του AfD ως δεξιούς εξτρεμιστές». Η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, λέει ότι δεν υπάρχει άλλος χώρος για την ακροδεξιά βία. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Ευρώπη χαλαρώνει τους άκαμπτους κανόνες για το χρέος». Η προγραμματισμένη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης παρέχει περισσότερα περιθώρια για τις χώρες. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Λίντνερ, από την άλλη πλευρά, ζητά ενιαίες προδιαγραφές για όλους. Τέλος, η Die Welt: «Έπαινος για τους φαντάρους, κριτική στον κυβερνητικό συνασπισμό». Η Μπούντεσβερ σώζει περισσότερους από 700 ανθρώπους στο Σουδάν. Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση διαμαρτύρεται σχετικά με μια ασαφή εντολή για νέα αποστολή στο Νίγηρα.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο Χριστός μας έδειξε ότι δεν είναι αμαρτία να είναι κανείς δίχως ταίρι, λέει η Εκκλησία». Ευλογημένα ας είναι τα μπακούρια, σχολιάζει σκωπτικά η εφημερίδα. Γιατί, όπως εξήγησε την Τετάρτη η Εκκλησία της Αγγλίας, και ο Χριστός μόνος του ήταν… Ο Guardian έχει τίτλο: «Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Μπάρκλεϊ απέναντι στους δημόσιους υπαλλήλους». Το προσωπικό του υπουργείου Υγείας κάνουν λόγο για συμπεριφορά που παραπέμπει σε bullying. Στον Independent διαβάζουμε: «Ήρωας πολέμου στο Ιράκ: μην απελάσετε τον γενναίο αφγανό πιλότο στη Ρουάντα». Η εφημερίδα συνεχίζει την καμπάνια της για τη χορήγηση ασύλου ενός αφγανού πιλότου που πολέμησε στο Ιράκ. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο αρχιτέκτονας της καταστολής του Χονγκ Κονγκ θα παραβρεθεί στη Στέψη». Η απόφαση της Κίνας να στείλει αξιωματούχο που κατέστειλε τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ θεωρείται πρόκληση.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Έρευνα: η προσοδοφόρα αγορά της διατήρησης της τάξης». Τα αστυνομικά μέσα για τον περιορισμό της κοινωνικής διαμαρτυρίας δεν παύουν να βελτιώνονται: ηλεκτρομαγνητικά κύματα, λάσο και δύσοσμα υγρά… η φαντασία στα μέσα δεν έχει τέλος, κάνοντας τη σχετική βιομηχανία να ανθίζει. Στη Libération διαβάζουμε: «Το ημερολόγιο των 100 ημερών: το φύλλο των αμφιβολιών». Μέσα στο χάος του προεδρικού διαγγέλματος, η Ελιζαμπέτ Μπορν αρνήθηκε τα μέτρα, ακόμη και για την ανακύκλωση. Χωρίς να πείσει για την ικανότητά της να επιβιώσει τις επόμενες εβδομάδες. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Στα 80 του, ο Μπάιντεν ξεκινά την εκστρατεία του κόντρα στον Τραμπ». Ο αμερικανός πρόεδρος, που δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του, έχει ανακοινώσει μέσω βίντεο ότι θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή το 2024. Τέλος, η Le Figaro: «Η Μπορν παρουσιάζει το φύλλο πορείας της, χωρίς να πείθει». Η πρωθυπουργός, που ελπίζει να επιβιώσει μετά την ανακοίνωση των ‘εκατό ημερών’, έδωσε στη δημοσιότητα τα μέτρα αναχαίτισης της μετανάστευσης. Η αντιπολίτευση είναι σκεπτική.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Μόνο όσοι είναι εκτός πολέμου μπορούν να το σταματήσουν». Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, σε συνέντευξη στην εφημερίδα, καλεί τη διεθνή κοινότητα να συνδράμει ώστε να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Και η El Mundo: «Ο νέος νόμος για τη στέγαση σταματά το σχέδιο «αντι-καταλήψεων» της αστυνομίας και των εισαγγελέων». Οι τροπολογίες που αποδέχεται ο Σάντσεθ πηγαίνουν σε αντίθετη κατεύθυνση από τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στην αύξηση των καταγγελιών κατά 37%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter