Διεθνής Τύπος: Οι ΗΠΑ απέτυχαν να σταματήσουν τη θανατηφόρα επίθεση με drone στην Ιορδανία

Διεθνής Τύπος: Οι ΗΠΑ απέτυχαν να σταματήσουν τη θανατηφόρα επίθεση με drone στην Ιορδανία
Μια δορυφορική φωτογραφία από το Planet Labs PBC δείχνει μια στρατιωτική βάση γνωστή ως Πύργος 22 στη βορειοανατολική Ιορδανία τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024. Μια δορυφορική εικόνα που ελήφθη τη Δευτέρα από την ιορδανική βάση που αποτέλεσε στόχο ενός βομβαρδιστικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες, φαίνεται να δείχνει ζημιές στην περιοχή. Οι ζημιές φαίνονται στο κέντρο αριστερά της φωτογραφίας. (Planet Labs PBC μέσω AP)

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η ομιλία του Γκαμπριέλ Αττάλ εν μέσω της αγροτικής κρίσης». Ο Γάλλος Πρωθυπουργός, πρόκειται να πραγματοποιήσει ομιλία το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιανουαρίου, στην οποία θα προσπαθήσει να κατευνάσει την οργή των αγροτών. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Αγροτική κρίση: Η αναμέτρηση συνεχίζεται». Είκοσι μία ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Αττάλ θα πραγματοποιήσει ομιλία, παρουσιάζοντας την πολιτική του ατζέντα.
Στη Liberation διαβάζουμε: «Ατάλ. Δύσκολο να είσαι πρωθυπουργός». Καθώς «φουντώνει» η διαμαρτυρία των αγροτών, ο Πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Αττάλ, ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη γενική πολιτική του σε ομιλία του την Τρίτη 29 Ιανουαρίου.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Διευρύνεται το σκάνδαλο της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες». Ο ανεφοδιασμός της Γάζας θα μπορούσε να παραμείνει ευθύνη του Ισραήλ. Αυτό θέτει σε κίνδυνο τον στόχο της επιχείρησης. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Το FDP θέλει να διαλύσει το Ταμείο Αρωγής της Παλαιστίνης». Μια διαμάχη αναδύεται το για με τον χειρισμό της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας Βοήθειας του ΟΗΕ, UNWRA.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Εγινε λάθος αναγνώριση για το drone που σκότωσε τρεις ανθρώπους στην Ιορδανία». Η αεροπορική άμυνα απέτυχε να σταματήσει μια επίθεση με drone που σκότωσε τρεις αμερικανούς στρατιώτες στην Ιορδανία μετά από σύγχυση σχετικά με το εάν το επερχόμενο drone ήταν εχθρικό ή όχι, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Οι ΗΠΑ απέτυχαν να σταματήσουν τη θανατηφόρα επίθεση στην Ιορδανία μετά από σύγχυση σχετικά με την ταυτότητα του drone». Το εχθρικό drone πλησίασε τον στόχο του την ίδια στιγμή που ένα αμερικανικό drone επέστρεφε στη βάση, σημειώνει.
Τέλος, στη USA Today αναφέρεται: «Η επίθεση με drone που σκότωσε τρεις αμερικανικούς στρατιώτες υπογραμμίζει τον κίνδυνο για τις δυνάμεις των ΗΠΑ». Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, πολιτοφυλακές ευθυγραμμισμένες με το Ιράν έχουν επιτεθεί σε αμερικανικά στρατεύματα με ρουκέτες, πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη περισσότερες από 150 φορές από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Απογοήτευση των πολιτών, καθώς τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν αύξηση δημοτικού φόρου κατά 2 δισ.». Μέγιστη δυνατή αύξηση 4,99% αναμένεται τον Απρίλιο, ενώ ο πρωθυπουργός σχεδιάζει προεκλογικές περικοπές στον φόρο εισοδήματος.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Νέο σχέδιο εκεχειρίας στη Γάζα». Προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και του Κατάρ εκπονήθηκε για την απελευθέρωση των ομήρων, που βρίσκονται ακόμη στα χέρια της Χαμάς.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Οι αγρότες πολιορκούν το Παρίσι». Τρακτέρ μπλοκάρουν αυτοκινητόδρομους και η κυβέρνηση αναπτύσσει 15.000 αστυνομικούς.

Διαβάστε επίσης:

Έτοιμες οι ΗΠΑ να δώσουν F-35 στην Τουρκία με τη «σύμφωνη γνώμη» Μητσοτάκη

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν αδέρφια ομογενείς στην Αστόρια – Είχαν οπλοστάσιο και λίστα με στόχους (Video)

Ο Μασκ ανακοίνωσε την εμφύτευση εγκεφαλικού τσιπ σε άνθρωπο μέσω της Neuralink

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter