Κορονοϊός: ΜΕΘ τέλος σε ΑΧΕΠΑ και Τρίκαλα

Κορονοϊός: ΜΕΘ τέλος σε ΑΧΕΠΑ και Τρίκαλα

Γεμάτες 100% είναι πλέον οι ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον Συμεών Μεταλλίδη, διευθυντή των ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Όπως είπε, κατά τη χθεσινή νύχτα κατά την οποία εφημέρευε το νοσοκομείο, ήταν άλλη μια νύχτα με πολλά περιστατικά κορονοϊού, η οποία γέμισε ολοκληρωτικά τα διαθέσιμα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ως το τέλος της εφημερίας, έγιναν άλλες δύο διασωληνώσεις και γέμισαν οι ΜΕΘ, ενώ έγιναν και 90 εισαγωγές ασθενών covid. 

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Και τρένα για τη διακομιδή ασθενών;

«Η εφημερία έκλεισε στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες μέρες. Υπάρχει ένα πλατό, δεν έχουμε τη μείωση των προηγούμενων εβδομάδων. Αναμένουμε αυτή την εβδομάδα να μειωθούν τα κρούσματα. Το 100% στο ΑΧΕΠΑ έχει καλυφθεί. Οποιος χρειαστεί να διασωληνωθεί θα διασωληνώνεται και θα αναζητούμε κλίνες ή σε άλλα νοσοκομεία, ή σε νοσοκομεία όμορων νομών κι αν δεν βρίσκονται θα κάνουμε κι αεροδιακομιδές» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Οπως τόνισε ο κ. Δημήτρης Τσαλικάκης, Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας, θα ανοίξουν κι άλλες ΜΕΘ σε Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ. Συνολικά θα προστεθούν άλλες 6 ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ κι άλλες 8 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα τόνισε ότι καταφθάνουν συνεχώς εξειδικευμένοι νοσηλευτές ΜΕΘ για να συμβάλουν στον «πόλεμο» του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στην μάχη κατά του κορονοϊού. 

 «Δίπλα σ’ αυτές τις κοπέλες που ήρθαν από την Κρήτη, θα μάθουν να δουλεύουν και οι υπάρχουσες νοσηλεύτριες που δεν είναι εξιδεικευμένες στις ΜΕΘ. Είναι πολλαπλός ο ρόλος τους» είπε ο κ. Τσαλικάκης.

Σήμερα θα προστεθούν οι ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο κι αύριο το ΑΧΕΠΑ. Σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, βγαίνει σε εφημερία το Παπαγεωργίου.

Χωρίς ΜΕΘ και τα Τρίκαλα

Εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις καταγράφονται και στο νοσηλευτικό ίδρυμα των Τρικάλων. Όπως αποκάλυψε το trikalavoice.gr ήδη από την περασμένη Παρασκευή και μέσα σε λίγες ώρες πληρώθηκαν και οι 10 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ covid-19.

Οι κλίνες παραμένουν κατειλημμένες καθώς κάποιοι ασθενείς αποσωληνώθηκαν, ωστόσο χρειάστηκε να διασωληνωθούν καινούργιοι. Σήμερα η κατάσταση είναι οριακή και αν χρειαστεί να διασωληνωθεί κι άλλος ασθενής με covid-19, αν δεν υπάρξει κάποια εξαγωγή από τη ΜΕΘ θα πρέπει να μεταφερθεί είτε στο Νοσοκομείο Λαμίας, είτε σε αυτό της Χαλκίδας.

Την ίδια ώρα παραμένουν αρκετοί οι ασθενείς που παραμένουν στην κλινική covid-19 στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter