Δίκη για τον θάνατο της Έμμας: «Τη χτύπησα και μετά την εγκατέλειψα – Θόλωσα» παραδέχεται ο 27χρονος

Δίκη για τον θάνατο της Έμμας: «Τη χτύπησα και μετά την εγκατέλειψα – Θόλωσα» παραδέχεται ο 27χρονος

Σε εξέλιξη είναι η απολογία του οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη Έμμα πριν από έναν χρόνο σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης. Όπως υποστήριξε ο 27χρονος, η Έμμα πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά, στο ύψος της Καμάρας, την ώρα που κινείτο με ταχύτητα κάτω των 60 χιλιομέτρων και προσπάθησε να αντιδράσει πατώντας φρένο και στρίβοντας το τιμόνι.

«Ήμουν σταματημένος στα φανάρια στα πανεπιστήμια. Ξεκίνησα με πράσινο. Στο ύψος της Καμάρας η κοπέλα βγήκε απότομα. Εγώ έτρεχα με 55 χλμ. Γύρισα το τιμόνι για να την αποφύγω αλλά γλίστρησε το αμάξι. Δεν την είδα» ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Απολογείται ο 27χρονος για τον θάνατο της 21χρονης Έμμας – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το thesstoday.gr περιγράφοντας τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν αφού συνειδητοποίησε ότι παρέσυρε την άτυχη φοιτήτρια σημείωσε: «Τη χτύπησα με το δεξί μέρος του αμαξιού. Μετά την εγκατέλειψα. Τρόμαξα. Θόλωσα. Έφυγα. Και να ήθελα να βάλω όπισθεν δε μπορούσα γιατί το πίσω μέρος του οχήματος είχε πέσει πάνω σε άλλα δυο. Είχα καταλάβει ότι το αμάξι ήταν πειραγμένο αλλά εγώ δεν είχα κάνει κάτι».

Σχετικά με την απόφασή του να την εγκαταλείψει και να φύγει από το σημείο, ανέφερε ότι ταράχθηκε καθώς δεν ήξερε τι πρέπει να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις. «Δε συμβαίνει κάθε ημέρα να χτυπάμε ανθρώπους να ξέρω τι να κάνω. Ήταν λάθος», είπε, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του λέει ότι «είναι θέμα ανθρωπιάς και όχι γνώσεων».

«Θα πηγαίναμε σπίτι στις Συκιές εκείνο το βράδυ. Θα το πήγαινα το πρωί για έλεγχο. Το αυτοκίνητο το είχα από 17 Νοεμβρίου, το δοκίμαζα για να το πάρω» κατέθεσε ο κατηγορούμενος.
«Ήταν καλό αμάξι, ακουγόταν η εξάτμιση. Δεν είχα χαρτιά στην Ελλάδα, άδεια παραμονής και άδεια οδήγησης. Είχα κατηγορηθεί στο παρελθόν για ναρκωτικά» συμπλήρωσε και συνέχισε «Για το αμάξι ήμασταν στα παζάρια εκείνες τις μέρες. Στο δρόμο μόνο ο θόρυβος του από τη εξάτμιση με παραξένευε», κατέθεσε επίσης.

«Πέταξα τις πινακίδες του αυτοκινήτου στο Σειχ Σου. Σκεφτόμουν τι έπαθε η κοπέλα. Περίμενα να δω την άλλη μέρα τι θα γίνει. Ένας περαστικός μας πήγε στο Ωραιόκαστρο. Ήθελα να πάω να παραδοθώ. Πήρα το δικηγόρο να ζητήσω βοήθεια» είπε, απαντώντας σε ερώτηση του δικαστηρίου.

«Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια» κατέληξε.

Μετά την απολογία του, αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέα και στη συνέχεια η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Επικίνδυνο για την κυκλοφορία στο δρόμο το αυτοκίνητο

Σε δήλωσή του στο documentonews.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας, τονίζει ότι το «συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές που το καθιστούσαν επικίνδυνο για την κυκλοφορία στο δρόμο».

«Με τράβηξε από το χέρι. Ένιωσα φόβο»

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη απολογήθηκε η συνοδηγός, η οποία έχει απαλλαχθεί από τις κατηγορίες. Όπως ανέφερε η συνοδηγός, μετά την παράσυρση της Έμμας, επιχείρησε να βγει από το αυτοκίνητο για να βοηθήσει αλλά ο οδηγός την τράβηξε από το χέρι.

«Φεύγοντας από το σημείο του δυστυχήματος, όταν στρίψαμε στην οδό Ιασωνίδου, άνοιξα την πόρτα και πήγα να φύγω. “ Άσε με, θέλω να πάω στην κοπέλα. Να πάω σπίτι”, του είπα και μου απάντησε: “Δώσε μου δυο λεπτά”. Με τράβηξε από το χέρι. Ένιωσα και φόβο με το συγκεκριμένο άτομο για το τι μπορεί να κάνει. Για να με καθησυχάσει, είπε ότι δεν είναι βαριά χτυπημένη. Όταν πήγα σπίτι διάβασα ότι ήταν διασωληνωμένη. Ήμουν σε σοκ» είπε.

«Κάποιος έχει βάλει χέρι στο βούλευμα και αθωώθηκε η συνοδηγός»

Την ίδια ώρα, η μητέρα της Έμμας, κατήγγειλε την Πέμπτη ότι «κάποιος έχει βάλει χέρι στο βούλευμα και αθωώθηκε η συνοδηγός». Συγκεκριμένα, η Κέλλυ Καμπάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης, ανέφερε ότι «Κάποιος έβαλε το χέρι του και όταν έγινε η κλήση για το δικαστήριο δεν ήταν στη λίστα με τους μάρτυρες. Όταν η δικογραφία γράφει ότι συνελήφθη πώς έρχεται ο δικαστής και οι δυο πλημμελειοδίκες στο βούλευμα και υπογράφουν ότι πήγε αυθόρμητα και αυτόβουλα. Που το βρήκαν το αυθόρμητα και αυτόβουλα;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter