Δίκη Χρυσής Αυγής: Διεκόπη για τις 6 Ιουλίου – Ποιοι κατέθεσαν αιτήματα αποφυλάκισης – Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διεκόπη για τις 6 Ιουλίου – Ποιοι κατέθεσαν αιτήματα αποφυλάκισης – Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο

Για την Τετάρτη 6 Ιουλίου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε εν απουσία του τέως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου με τον συνήγορό του να ισχυρίζεται πως ο κατηγορούμενος απουσίαζε για λόγους υγείας.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, διέκοψε μετά από τηλεφώνημα για βόμβα πριν τις 15:00 μετά τα αιτήματα για αναστολή εκτέλεσης ποινής που υποβλήθηκαν από τέσσερις κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα αιτήματα κατέθεσαν οι: Ιωάννης Λαγός, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Αναστάσιος Πανταζής και Γεώργιος Σταμπέλος, οι οποίοι ζητούν να αρθεί η κράτησή τους. Το δικαστήριο, θα αποφανθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση ενώ η εισαγγελεας της έδρας πρότεινε την απόρριψη τους.

Κατά την επόμενη δικάσιμο το δικαστήριο αναμένεται να να ασχοληθεί με τον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων για κατηγορούμενους, τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής, αλλά και την εξέταση του αιτήματος του Νίκου Μιχαλολιάκου για την αναβολή της υπόθεσης.

Δείτε επίσης: Χρυσή Αυγή: Σε εξέλιξη η δίκη σε δεύτερο βαθμό – Αναβολή ζήτησε ο Μιχαλολιάκος, αναστολή έκτισης ποινής ο Λαγός

Με 16 από τους κατηγορούμενους παρόντες και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η πρώτη ημέρα της δίκης σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, λόγω της απουσίας πολλών συνηγόρων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τον Άρειο Πάγο εξαιτίας των συγκεντρώσεων, η διαδικασία διεκόπη για λίγο προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι δικηγόροι και να εκπροσωπήσουν τους εντολείς τους.

Από τους έγκλειστους στις ελληνικές φυλακές το παρών στην δικαστική αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, έδωσαν μόλις 7 από τους κατηγορούμενους, ανάμεσα τους οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιαννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, και Αντώνης Γρέγος.

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ απόντες ήταν οι Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα καθώς ήταν για περίπου δυο μήνες στην εντατική με κορονοϊό. Απών είναι και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως και πρωτόδικα. Καταδίκη», είπε η Μάγδα Φύσσα κατά την είσοδο της στη δικαστική αίθουσα.

Παρόντες στην δικαστική αίθουσα ήταν ο Γιάννης Μάγγος πατέρας του Βασίλειου Μάγγου, ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου, Νίκος και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιανά Κανέλη.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου κατέθεσε αίτημα αναβολής υποστηρίζοντας προκλητικά πως «θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση δεν ξέρει γιατί δικάζεται!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter