Εμβολιασμοί: Σε δύο ομάδες «σπάει» η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών – Νέες εκκλήσεις Κικίλια

Εμβολιασμοί: Σε δύο ομάδες «σπάει» η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών – Νέες εκκλήσεις Κικίλια

Ενημέρωση για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 18-29 ετών αλλά και τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης από τον υπουργό Υγείας.

Αρχικά, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ορισμένα επιδημιολογικά στοιχεία για την πορεία της πανδημίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων υποχώρησε στα 36 έτη.  Παράλληλα, ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4%, ενώ τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια ανέρχονται σε 14.371.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τα ραντεβού με Pfizer και Moderna για τις ηλικίες από 18 ετών και άνω, πλην του Johnson&Johnson που είναι ήδη διαθέσιμο για την ηλικιακή ομάδα 18-29.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα (18-29) θα διαχωριστεί στους 18-24 ετών και στους 25-29 ετών. Παράλληλα, ο υπουργός απηύθυνε εκ νέου εκκλήσεις για τον εμβολιασμό όλων των πολιτών.

Πάντως, μιλώντας για το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, ο υπουργός δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός πως το ποσοστό στα νησιά ανέρχεται στο 27%, σημειώνοντας μάλιστα ότι πρόκειται για ποσοστό μεγαλύτερο από 20,39% που αντιστοιχεί στην επικράτεια.

Σε μία ακόμη επικοινωνιακή κίνηση, ο Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε χαρούμενος για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά κι ενώ η εμβολιαστική κάλυψή τους παραμένει χαμηλή, κρίνοντας από το γεγονός πως η κυβέρνηση θεωρητικά έχει ρίξει όλο το βάρος της εμβολιαστικής εκστρατείας στις νησιωτικές περιοχές, ελέω τουρισμού…

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter