Επιλεκτική ευαισθησία Μητσοτάκη: Όταν καμάρωνε μπροστά σε παραποιημένη σημαία από μέταλλο (Photos)

Επιλεκτική ευαισθησία Μητσοτάκη: Όταν καμάρωνε μπροστά σε παραποιημένη σημαία από μέταλλο (Photos)

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει μετά την εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη και τελικά την απόσυρση από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη έργο τέχνης της Γεωργίας Λαλέ το οποίο αναπαριστά την ελληνική σημαία με ροζ χρώμα.

Ένα έργο που υφάνθηκε από σεντόνια κακοποιημένων γυναικών στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τις γυναικοκτονίες στάθηκε αρκετό για να συσπειρώσει τη συντηρητική πτέρυγα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Όμως, την ίδια στιγμή, μία άλλη ελληνική σημαία, του γλύπτη Νίκου Φλώρου, όχι μόνο δεν αποσύρθηκε αλλά βραβεύτηκε κιόλας, από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στις 21 Νοεμβρίου του 2023 αλλά και το 2022.

Μάλιστα, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όσο και το επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων καμάρωναν μπροστά στην παραποιημένη σημαία.

Συγκεκριμένα, η ελληνική σημαία από μέταλλο, που δημιούργησε ο Νίκος Φλώρος για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, κοσμούσε την είσοδο στην εκδήλωση του ΓΕΕΘΑ στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή την επετειακή εκδήλωση της 21ης Νοεμβρίου των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος κάλεσε επι σκηνής τον Νίκο Φλωρο ώστε να του παραδώσει τιμητική πλακέτα για την προσφορά του διά μέσου της τέχνης του στο ΓΕΕΘΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γλύπτης, Νίκος Φλώρος βραβεύεται για το συγκεκριμένο έργο, καθώς το ίδιο συνέβη και το 2022, σε εκδήλωση για τις ένοπλες δυνάμεις στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη σημαία, αποτέλεσε κυρίαρχο έκθεμα επί σκηνής, έπειτα από πρόσκληση του ΓΕΕΘΑ.

Απορίας άξιο είναι, το χρώμα της σημαίας ήταν αυτό που ενόχλησε τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη ή απλώς ήταν μια προσπάθεια να προσεταιριστεί η ακροδεξιά πτέρυγα; Επιλεκτική ευαισθησία θα έλεγε κανείς…

Διαβάστε επίσης:

Γεωργία Λαλέ: Νέα απάντηση της εικαστικού για τη ροζ σημαία – «Τα θύματα των γυναικοκτονιών είναι ηρωίδες κάθε έθνους»

Ροζ σημαία: H απάντηση της Στέγης στον λογοκριτή Γεραπετρίτη

Γεωργία Λαλέ: Τι απαντά για τη ροζ σημαία – «Τα θύματα γυναικοκτονίας είναι ήρωες»

Οργή στο Twitter για την εντολή Γεραπετρίτη να αποσυρθεί το έργο με τη ροζ σημαία-«Υποταγή και δούλοι»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter