Επιμένει ο εισαγγελέας Ρόμπερτ Χουρ για την «κακή μνήμη» του Μπάιντεν: «Δεν απαξίωσα άδικα τον πρόεδρο»

Επιμένει ο εισαγγελέας Ρόμπερτ Χουρ για την «κακή μνήμη» του Μπάιντεν: «Δεν απαξίωσα άδικα τον πρόεδρο»

Μετά την πολιτική θύελλα που πυροδότησε τον περασμένο μήνα, ο Ρόμπερτ Χουρ, ο εισαγγελέας που μίλησε για την «κακή μνήμη» του Τζο Μπάιντεν, υπερασπίστηκε εκ νέου την αξιολόγησή του στην κατάθεσή που έδωσε στο Κογκρέσο την Τρίτη 12 Μαρτίου.

Ο πρώην ειδικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, απευθύνθηκε στη δικαστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, που διεξήγαγε έρευνα για τον 81χρονο Μπάιντεν.

«Η εκτίμησή μου στην έκθεση σχετικά με τη συνάφεια της μνήμης του Προέδρου, ήταν απαραίτητη, ακριβής και δίκαιη», ανέφερε ο Χουρ κατά την εναρκτήρια δήλωσή του. Δεν απαξίωσα άδικα τον Πρόεδρο. Εξήγησα στον Γενικό Εισαγγελέα την απόφασή μου και τους λόγους της. Αυτό έπρεπε να κάνω», τόνισε, μεταδίδει το Reuters

Σημειώνεται, ότι ο Χουρ, αρνήθηκε να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Μπάιντεν, μετά από πολύμηνη έρευνα για τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι και το πρώην γραφείο του Αμερικανού προέδρου. Η έκθεση αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι τα έγγραφα ήταν διαβαθμισμένα ως άκρως απόρρητα -το υψηλότερο επίπεδο διαβάθμισης- και αφορούσαν το Αφγανιστάν.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Τζο Μπάιντεν, σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Χουρ, εμφανώς οργισμένος είχε επισημάνει πως τα σχόλια ειδικού εισαγγελέα για τη μνήμη του είναι λαθεμένα, ενώ αρνήθηκε πως διατήρησε εσκεμμένα διαβαθμισμένα έγγραφα στην κατοχή του.

«Έχω καλές προθέσεις, είμαι ηλικιωμένος και ξέρω τι κάνω, που να πάρει. Δεν έχω προβλήματα μνήμης», αντέταξε ο 81χρονος, ο οποίος στάθηκε ιδίως στο ότι ο ειδικός εισαγγελέας Χουρ ανέφερε στο πόρισμα πως δεν θυμόταν πότε πέθανε ο γιος του Μπο. «Πώς τολμάει;» είπε.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στα σενάρια – Δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Κασσελάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οργίζομαι με τα περί μπαζώματος στα Τέμπη – Κάνουμε έρευνα για Ασημακοπούλου» (Videos)

Έγκλημα Τέμπη: Κατέστρεψαν όλα τα στοιχεία, αγνόησαν το ξυλόλιο

Ακρόπολη: Στάχτη στα μάτια τα μέτρα για τα πλαστά εισιτήρια

Ο Άδωνης Γεωργιάδης αποκαλύπτει το οσκαρικό ταλέντο του για να καλύψει το έγκλημα των Τεμπών (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter