Επίθεση στο Παρίσι: Με ψυχιατρικές διαταραχές ο 26χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης

Επίθεση στο Παρίσι: Με ψυχιατρικές διαταραχές ο 26χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης

Ταυτοποιήθηκε από τις γαλλικές αρχές ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης χθες στο κέντρο του Παρισιού, από την οποία έχασε τη ζωή του ένας Γερμανός τουρίστας και τραυματίστηκαν άλλοι δύο.

Πρόκειται για τον 26χρονο Αρμάν Ραζαπούρ-Μιγιοντουάμπ, Γάλλο υπήκοο που γεννήθηκε το 1997 από Ιρανούς γονείς.

Πρόκειται για έναν γνωστό στις αρχές εξτρεμιστή μουσουλμάνο ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχιατρικές διαταραχές. Κατά την επίθεση, φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» ενώ, μετά την σύλληψή του, δήλωσε στους αστυνομικούς πως ήταν οργισμένος επειδή «τόσοι πολλοί μουσουλμάνοι πεθαίνουν στο Αφγανιστάν και στην Παλαιστίνη».

Διαβάστε επίσης – Γαλλία: Ενας νεκρός και 2 τραυματίες στην αιματηρή επίθεση στο κέντρο του Παρισιού

Ο δράστης, που ζούσε με τους γονείς τους σε προάστιο του Παρισιού, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο ανάληψης της ευθύνης για την επίθεσή του, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές από την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σε αυτή τη φάση, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πότε μαγνητοσκοπήθηκε το βίντεο αυτό, αλλά αναρτήθηκε στο διαδίκτυο «ταυτόχρονα» με την επίθεση, σύμφωνα με την πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

O Αρμάν Μιγιοντουάμπ είχε σχέσεις με άλλους εξτρεμιστές και είχε φυλακιστεί το 2016 για «σχεδιασμό βίαιης ενέργειας» καθώς θεωρείτο ότι σκόπευε να επιτεθεί με μαχαίρι σε δημόσιο χώρο. Ωστόσο αποφυλακίστηκε το 2020.

Ηταν γνωστός για τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό του ενώ αντιμετώπιζε και ψυχιατρικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε επαφές με τον ισλαμιστή εξτρεμιστή Abdoullakh Anzorov, ο οποίος αποκεφάλισε τον Γάλλο καθηγητή Samuel Paty το 2020, επειδή έδειξε σκίτσα του Μωάμεθ στην τάξη του.

Οι αρχές θα εξετάσουν τώρα εάν βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση.

«Εάν βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση όπως θα έπρεπε και όπως ήταν για κάποιο διάστημα, αυτό είναι το ερώτημα που θα τεθεί», δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter