Εποχή Σπανούλη στην Εθνική ομάδα μπάσκετ

Εποχή Σπανούλη στην Εθνική ομάδα μπάσκετ

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής μπάσκετ. Η συμφωνία, που «υπογείως» είχε γίνει γνωστή εδώ και αρκετές εβδομάδες, ανακοινώθηκε επίσημα από την ΕΟΚ και θα έχει διάρκεια δύο ετών, μέχρι το τέλος του Ευρωμπάσκετ 2025. Την ίδια, περίπου, εποχή θα ολοκληρωθεί και η θητεία της τωρινής διοίκησης στην Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος Σπανούλης προορίζεται για ρόλο υπερπροπονητή των Εθνικών ομάδων, παράλληλα με την απασχόλησή του στο Περιστέρι, όπου εργάζεται από το καλοκαίρι του 2022. Η επίσημη παρουσίασή του από την ΕΟΚ προγραμματίστηκε για το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ το ντεμπούτο του θα γίνει τον Φεβρουάριο, σε εντός έδρας αγώνα με την Τσεχία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025.

Ο Σπανούλης διαδέχεται τον Δημήτρη Ιτούδη, του οποίου το συμβόλαιο λύθηκε κοινή συναινέσει έναν χρόνο πριν εκπνεύσει. Η Εθνική Ανδρών θα αγωνιστεί στις 2-7 Ιουλίου 2024 σε ένα Προολυμπιακό τουρνουά, με πιθανή έδρα διεξαγωγής την Αθήνα. Η Ελλάδα έχει υποβάλει επίσημα την υποψηφιότητά της προς τη FIBA και πιστεύεται ότι θα αναλάβει το ένα από τα τέσσερα τουρνουά, με έξι ομάδες που θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο θεωρείται βέβαιη, αρκεί να μην υπάρξει πάλι πρόβλημα τραυματισμού. Φλόγα θα ανάψει στις 24 Ιουλίου 2024.

Ο Βασίλης Σπανούλης φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών 146 φορές, με κορωνίδα το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006 στη Σαϊτάμα, το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2009 στην Πολωνία. Έχει και 65 συμμετοχές στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter