Έσεξ: Το φορτηγό ήταν ένας παγωμένος μεταλλικός τάφος – Έρευνες για trafficking

Έσεξ: Το φορτηγό ήταν ένας παγωμένος μεταλλικός τάφος – Έρευνες για trafficking

Η τραγωδία που συγκλονίζει τη Βρετανία αλλά και όλον τον κόσμο, με θύματα 39 άτομα, τα οποία πάγωσαν μέχρι θανάτου. Αυξάνονται οι πιθανότητες για δίκτυο trafficking.

Ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού, Μο Ρόμπινσον, βρίσκεται στα χέρια των βρετανικών αρχών και ανακρίνεται για το γεγονός πως μετέφερε (εν αγνοία του ή όχι, θα φανεί από τις έρευνες) 39 ψυχές (38 ενήλικες και έναν έφηβο) που βρέθηκαν νεκροί στο κοντέινερ του οχήματος. Η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων έχει ήδη αρχίσει, με τις βρετανικές αρχές να υπογραμμίζουν το ότι μπορεί να είναι χρονοβόρα μεν, απαραίτητη δε για να απαντηθούν τα περισσότερα ερωτήματα για το θέμα.

«Ένας παγωμένος τάφος»

Σε δηλώσεις του στη Daily Mirror, o διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Οδικών Μεταφορών της Βρετανίας, Ρίτσαρντ Μπέρνετ, ανέφερε ότι το κοντέινερ πιθανότατα ήταν φορτηγό – ψυγείο. Κάτι που σημαίνει πως: 

«Η θερμοκρασία μπορεί να είναι τόσο χαμηλή που να φθάνει τους -25 βαθμούς Κελσίου όταν μεταφέρονται κατεψυγμένα προϊόντα αλλά και να προκαλέσει αρκετά γρήγορα τον θάνατο ανθρώπων. Εάν το ψυγείο λειτουργεί, είναι απίστευτα κρύα…Το μόνο μέρος για να πάει κανείς στην τουαλέτα είναι στο πίσω μέρος του φορτηγού. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι, εάν οι άνθρωποι ήταν εκεί μέσα για ημέρες, τότε θα υπάρχουν κόπρανα, ούρα».

Τα σενάρια περί trafficking

Η περίπτωση να υπήρχε ανάμιξη της υπόθεσης του φορτηγού με κύκλωμα σωματεμπορίας, αποτελεί σενάριο που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη Βρετανίας. Μάλιστα, όπως τόνισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, το μεγαλύτερο μέρος των ερευνών εστιάζεται στο trafficking, με τις αρχές να συλλέγουν κάθε δυνατή πληροφορία, ώστε να βρεθεί η λύση του μυστηρίου, που οδήγησε 39 ψυχές στο να βρουν τον θάνατο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter