Έτσι γράφτηκε ο διασυρμός Μητσοτάκη στην Ευρωβουλή: «Πυρά» από Παπαδημούλη, Φιλελεύθερους, Πράσινους (Video)

Έτσι γράφτηκε ο διασυρμός Μητσοτάκη στην Ευρωβουλή: «Πυρά» από Παπαδημούλη, Φιλελεύθερους, Πράσινους (Video)

Πυρ ομαδόν εξαπέλυσαν την Τρίτη οι ευρωβουλευτές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών του που μετέβη στο Στρασβούργο για να μιλήσει ως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και βρέθηκε απέναντι από… άδεια έδρανα. Ευτυχώς που υπήρχαν και οι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές δηλαδή για να κρατηθούν τα προσχήματα…

Στο βίντεο που ακολουθεί, συνοψίζει σε μεγάλο βαθμό όσα ακολούθησαν. Σφοδρή κριτική για τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ένας πρωθυπουργός στριμωγμένος πολιτικά, στέκεται αμήχανα χαμογελώντας ειρωνικά όταν δέχεται τη σκληρή κριτική για μία σειρά από φλέγοντα ζητήματα όπως: η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, οι παράνομες επαναπροωθήσεις/pushbacks, η διαχείριση της πανδημίας και φυσικά το σκάνδαλο Novartis.

Εκτός του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, κατά των πολιτικών Μητσοτάκη στράφηκαν και ο αντιπρόεδρος του Renew Europe (κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν), Μαλίκ Ασμανί, αλλά και από την Τίνεκε Στρικ των Πρασίνων – Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία.

Υπογραμμίζεται πως ο Δ. Παπαδημούλης, μεταξύ άλλων στην ομιλία του ρώτησε ευθέως τον πρωθυπουργό: Θα ζητήσετε συγγνώμη από τους δημοσιογράφους που χαρακτηρίσατε ως «υπόκοσμο και συμμορία;» Ακολούθησε το «σφυροκόπημα» από τον αντιπρόεδρο του Renew για την ελευθερία του Τύπου.

«Μας ανησυχεί η καθοδική πορεία της πολυφωνίας των μέσων και της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Ανάβουν ήδη τα προειδοποιητικά φώτα. Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 σε ό,τι αφορά τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Renew Europe, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον Έλληνα πρωθυπουργό ως… κακό παράδειγμα. «Δεν πρέπει να δούμε άλλον έναν Ευρωπαίο ηγέτη, ο οποίος θα καταπατά την ελευθεροτυπία. Δεν πρέπει να ακολουθήσετε την καταστροφική πορεία κάποιων άλλων ηγετών της πολιτικής σας οικογένειας. Να το σταματήσετε τώρα».

«Πυρά» και από τους Πράσινους

Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε από την Τίνεκε Στρικ των Πρασίνων – Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία η οποία κέρασε… πικρό ποτήρι τον πρωθυπουργό καθώς τον έφερε αντιμέτωπο με τις παράνομες επαναπροωθήσεις/pushbacks στον Έβρο, που σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα… δεν υπάρχουν, αναφερόμενη στην έρευνα του Spiegel.

«Αιτούντες άσυλο προωθούνται στα τουρκικά σύνορα, τα δικαιώματά τους παραβιάζονται κατάφωρα, είναι αυτή Ευρώπη; Στην Ελλάδα, εκείνοι που σώζουν ζωές καταδικάζονται.Όσοι υψώνουν τη φωνή τους φιμώνονται. Δεν βοηθάει να συγκαλύπτονται τα πράγματα.»

Ανάρτηση – καταπέλτης από Στρικ

Με νεότερη ανάρτησή της η Τίνεκε Στρικ στο Twitter, παραθέτοντας το βίντεο της παρέμβασής της σε συνάρτηση με τις αντιδράσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, τονίζει: «Είπα στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι δεν θα λειτουργήσει η συγκάλυψη αποδεικτικών στοιχείων απωθήσεων. Τα στοιχεία καταγράφονται από φορείς του ΟΗΕ, ΜΚΟ και ερευνητές δημοσιογράφους. Οι Ευρωπαίοι δικαστές αρνούνται να αποδεχθούν μια πραγματικότητα που παραβιάζει τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ».

 

«Ράπισμα» και άλλο ευρωβουλευτή: «Αναίσχυντος και αξιολύπητος κυβερνήτης» ο Μητσοτάκης

Καθόλου φιλικό κλίμα δεν ήταν το κλίμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε στα Social Media. Ο πράσινος βουλευτής Damien Careme χαρακτηρίζει με ανάρτησή του στο Twitter τον Έλληνα πρωθυπουργό ως «αναίσχυντο και αξιολύπητο κυβερνήτη» που αρνείται όλες τις κατηγορίες από τον διεθνή Τύπο, όλες τις ΜΚΟ και βουλευτές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το σεβασμό του κράτους δικαίου, όπως η ελευθερία του Τύπου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ⁦ @kmitsotakis ⁩ αρνείται όλες τις κατηγορίες από τον διεθνή Τύπο, όλες τις ΜΚΟ και βουλευτές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το σεβασμό του κράτους δικαίου, όπως η ελευθερία του Τύπου. Αναίσχυντος. Αξιολύπητος κυβερνήτης».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter