Εξάρχεια: Νέα συγκέντρωση κατά της κοπής δέντρων στην ιστορική πλατεία

Εξάρχεια: Νέα συγκέντρωση κατά της κοπής δέντρων στην ιστορική πλατεία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φορείς και συλλογικότητες για την κοπή των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων για τα έργα του Μετρό. Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Νέα συγκέντρωση και πορεία, πραγματοποιείται στα Εξάρχεια από κατοίκους τη περιοχής που καταγγέλλουν την κοπή των δέντρων που συμβαίνει στην πλατεία Εξαρχείων, στα πλαίσια έργων για την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ.

Οι κάτοικοι των Εξαρχείων δηλώνουν πως δε θα κάνουν πίσω, καλώντας σε μαζική διαμαρτυρία και πορεία στην πλατεία και στους δρόμους των Εξαρχείων και μαζική εναντίωση στα σχέδια της πολιτείας που αγνοεί κάθε φωνή διαμαρτυρίας.

 

Όπως καταγγέλλει η συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» η «”Ελληνικό Μετρό” συνεχίζει να παρανομεί με την προστασία της Αστυνομίας και τις πλάτες της ασύδοτης κυβέρνησης».

Η συνέλευση αναφέρει στην ανακοίνωση-κάλεσμα για την πορεία.

«Τις τελευταίες 5 ημέρες συντελείται ένα έγκλημα στην πλατεία Εξαρχείων. Η “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ”, ο δήμος Αθηναίων και η κυβέρνηση το ονομάζουν “πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή σταθμού μετρό στην πλ. Εξαρχείων”. Εμείς το ονομάζουμε καταστροφή μια πλατείας και καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας.

Σε ένα εσκεμμένα δαιδαλώδες νομικό χάος, όπου η ελληνική κυβέρνηση έχει παραδώσει στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ όποιον χώρο ήθελε για δημιουργία εργοταξίου, εξαιρώντας την μάλιστα από τα όσα ισχύουν νομικά για όλα τα δημόσια έργα και θέτοντάς τη σε ειδικό νομικό καθεστώς,

Σε μια δημοτική αρχή που τολμά να βγάζει γλώσσα στους δημότες της την ίδια στιγμή που υπογράφει μνημόνια συνεργασίας, βαρώντας προσοχή σε μεγαλοεργολάβους,

Σε μια κυβέρνηση που με το πρόσχημα της κατασκευής ενός σταθμού μετρό άνοιξε πόλεμο με μια ολόκληρη γειτονιά, διασύροντάς την και στέλνοντας ένστολους κρατικούς δολοφόνους να την πατάξουν.

Απαντάμε με τις φωνές και τα σώματά μας!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ραντεβού στον δρόμο για ακόμα μια φορά το Σάββατο, 11 Νοέμβρη, 1.30μ.μ., στην πλατεία Εξαρχείων»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter