Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Περιφρονεί τους συγγενείς θυμάτων η ΝΔ – Δεν καλεί κρίσιμους μάρτυρες

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Περιφρονεί τους συγγενείς θυμάτων η ΝΔ – Δεν καλεί κρίσιμους μάρτυρες

Παρά την έκκληση της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα και προέδρου του συλλόγου οικογενειών θυμάτων, αλλά και το αντίστοιχο αίτημα στο εξώδικο της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού, η πλειοψηφία επιμένει να μην καλεί σειρά κομβικών μαρτύρων στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών, όπως ο Κώστας Γενιδούνιας, ενισχύοντας την εντύπωση πως η ΝΔ αποσκοπεί στη συγκάλυψη των ευθυνών της τραγωδίας.

Δείτε επίσης: Εξεταστική για τα Tέμπη: Συγκλονίζει η πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων – «Ο Καραμανλής δηλώνει με θράσος αθώος – Γνώριζε ο Μητσοτάκης»

Εκτός από τους συγγενείς θυμάτων, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την κλήση κρίσιμων μαρτύρων, όπως ο τέως πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, ο οποίος έχει στείλει επιστολή και ζητά την κληθεί για να καταθέσει.

Παράλληλα, επανέλαβαν το αίτημα κλήσης του κ. Σπηλιοπούλου, ο οποίος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ το 2019 και το 2020 παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά, ενώ ζήτησαν και την κλήση του πραγματογνώμονα, κ. Λακαφώση, αλλά και του υφυπουργού, Χρήστου Τριαντοπούλου, τον οποίο κατονόμασε η κ. Καρυστιανού ως το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για το μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος στον τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

«Έχει απαντήσει κατ΄επανάληψη η πλειοψηφία ότι κανένας από τους μάρτυρες δεν έχει αποκλειστεί» απάντησε για να αποφύγει την κριτική ο εισηγητής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, προσθέτοντας: «Επιφυλασσόμαστε να δούμε το θέμα της κλήσης και άλλων μαρτύρων». Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσαβδαρίδης έχει ήδη παρουσιάσει τον κατάλογο μαρτύρων έως τις 20 Φεβρουαρίου, τοποθετώντας τη μαρτυρία του Κώστα Καραμανλή προς το τέλος των εργασιών για να έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεση του και να μην… πιεστεί ιδιαίτερα.

«Έπαψε περίλυπο ύφος»

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ούτε ο εισηγητής, ούτε κάποιος άλλος βουλευτής της συμπολίτευσης δεν απηύθυνε ερωτήματα στη μάρτυρα, με βάση τον ισχυρισμό ότι η ΝΔ σέβεται τον πόνο της μητέρας που έχασε το παιδί της. Όμως, αν κρινόταν αναγκαίο, τότε στη συνέχεια θα διατυπώνονταν ερωτήσεις, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της μαρτυρίας της κ. Καρυστιανού για αρκετή ώρα ήταν άδεια πολλά από τα έδρανα της πλειοψηφίας. Να σημειωθεί πως μετά το πέρας της κατάθεσης της μάρτυρα, η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, σχολίασε -με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος της αντιπολίτευσης για κλήση κρίσιμων μαρτύρων- πως ξαφνικά «έπαψε το περίλυπο ύφος κάποιων…».

Διαβάστε επίσης:

Tέμπη: Συγκλονίζει η πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων στην Εξεταστική – «Ο Καραμανλής δηλώνει με θράσος αθώος – Γνώριζε ο Μητσοτάκης»

Οροθετικές γυναίκες: «Χαστούκι» ΑΔΔΑ και στον Άδωνη που υπερασπιζόταν την πολιτική Λοβέρδου (Video)

Κασσελάκης προς ομογενείς: Η ΝΔ αρνείται να σας δώσει το δικαίωμα να είστε υποψήφιοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter