Φάμελλος για φορομπηχτικό νομοσχέδιο: «Συντρίβουν τα μικρά εισοδήματα για να κάνουν απευθείας αναθέσεις» (Video)

Φάμελλος για φορομπηχτικό νομοσχέδιο: «Συντρίβουν τα μικρά εισοδήματα για να κάνουν απευθείας αναθέσεις» (Video)

Να αποσύρει τις διατάξεις που πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες κάλεσε την πλειοψηφία ο Σωκράτης Φάμελλος από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο -όπως περιέγραψε- δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή, αλλά την ωθεί και την ενισχύει.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε τις fast track νομοθετικές διαδικασίες, κρίνοντας πως το οριζόντιο χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες μέσω του αναχρονιστικού εργαλείου των τεκμηρίων αποσκοπεί στην ενίσχυση των απευθείας αναθέσεις, στις οποίες η κυβέρνηση πήρε «χρυσό βραβείο».

Επέκρινε, επίσης, πως ενώ προεκλογικά η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή ατζέντα φορολόγησης, τελικά η κυβέρνηση του Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτή που βάζει επιπλέον φόρους και εισάγει αναχρονιστικά τεκμήρια, γεγονός που περιέγραψε ως «απόδειξη ασυνέπειας».

Διαβάστε επίσης: «Εκσυγχρονισμός» α λα Μητσοτάκη το φορολογικό νομοσχέδιο – Ρεσιτάλ αλαζονείας στη Βουλή (Video)

«Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι απέτυχε 4,5 χρόνια στην πάταξη της φοροδιαφυγής, εισάγει αναχρονιστικό χαράτσι με τεκμήρια στο εισόδημα, ωθεί σε περαιτέρω φοροδιαφυγή, συντρίβει τα μικρά εισοδήματα και αποφεύγει τη φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων επιχειρήσεων» ανέφερε ο κ. Φάμελλος.

Επισήμανε δε πως σκοπός της συμπολίτευσης είναι να χτυπήσει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να προβεί σε αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, συγκεντρώνοντας την αγορά στα χέρια λίγων ισχυρών, ενώ ξεκαθάρισε πως εγείρεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας, κάτι που εντόπισαν η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, αλλά και ο ΔΣΑ.

«Θέλετε να χρεοκοπήσετε τον κλάδο των ταξί, να υπάρχουν μόνο εταιρίες διαχείρισης ταξί και όχι Έλληνες επαγγελματίες» εκτίμησε, καυτηριάζοντας τα «δωράκια» ύψους 43 εκατ. εύρω στη συγκέντρωση κεφαλαίου και στις πωλήσεις μετοχών μέσω της μείωσης της φορολογίας που δρομολογείται στο ίδιο νομοσχέδιο που προβλέπει χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Διαβάστε σχετικά: Βουλή: Η ΝΔ απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του φορομπηχτικού νομοσχεδίου

LIVE η «μάχη» στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο

Η ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου στη Βουλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter