Φάμελλος για οπαδική βία: Την αποτυχία της κυβέρνησης την πληρώνει η κοινωνία – Αδυναμία Μητσοτάκη το ζήτημα της ασφάλειας (Video)

Φάμελλος για οπαδική βία: Την αποτυχία της κυβέρνησης την πληρώνει η κοινωνία – Αδυναμία Μητσοτάκη το ζήτημα της ασφάλειας (Video)

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό (ο οποίος απουσίαζε από τη Βουλή) άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση για την οπαδική βία.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «απόλυτη ασυνέπεια λόγων και έργων»:

«Κάθε φορά μετά από ένα τραγικό γεγονός ακούμε μεγάλα λόγια, αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόζετε ούτε στο ελάχιστο τους νόμους… Είστε τόσο ασυνεπείς, που καταντά υποκριτικό να κάνετε δηλώσεις μετά από κάθε συμβάν. Απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων ας είμαστε τουλάχιστον σιωπηλοί» είπε και συμπλήρωσε:

«Επειδή η οπαδική βία συνδέεται με το γενικότερο θέμα της ασφάλειας, θέλουμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταθέσουμε την έντονη ανησυχία μας.

“Δεσμεύομαι προσωπικά ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας”, έλεγε ο κ. Μητσοτάκης τον Ιούλιο του 2016 “ότι όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα”. Ποια όμως είναι η πραγματικότητα μετά από 4,5 χρόνια της ΝΔ στη διακυβέρνηση του τόπου;

-Αύξηση της εγκληματικότητας.

-Μαφιόζικες εκτελέσεις και συμβόλαια θανάτου υπό το φως της ημέρας.

-Ανεξέλεγκτη δράση της Greek mafia, με την Κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή, (τριάντα περιστατικά ξεκαθαρίσματος λογαριασμών τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ούτε ένα, επαναλαμβάνω, ούτε ένα, δεν έχει εξιχνιαστεί).

-Εκρηκτική αύξηση των φαινομένων βίας και ιδιαίτερα ανησυχητική αύξηση στα φαινόμενα βίας των ανηλίκων.

-Προειδοποιήσεις από την αστυνομία για επανεμφάνιση τρομοκρατικών οργανώσεων.

-Εκτός ελέγχου οπαδική βία (μετράμε 4 νεκρούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια).

Το ζήτημα της ασφάλειας από προνομιακό πεδίο της ΝΔ, κατέληξε σε αδυναμία. Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα, από την οποία δεν μπορεί να κρυφτεί ο κ. Μητσοτάκης, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνει».

Στη συνέχεια, μίλησε για «επικοινωνιακή υποκρισία» του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Πώς αλλιώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την ανακοίνωση μέτρων διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου κεκλεισμένων των θυρών, για επεισόδια που έγιναν σε αγώνα βόλεϊ;

Το μέτρο αυτό πρώτον είναι αποδοχή αποτυχίας της Κυβέρνησης και των ΠΑΕ. 4,5 χρόνια δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την ασφαλή διεξαγωγή μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.

Πρώτα από όλα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόζετε εσείς τη νομοθεσία που έχετε ψηφίσει. Και έρχεστε με μία σπασμωδική επιλογή να υποβαθμίσετε περαιτέρω την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου με τα άδεια γήπεδα.

Δηλαδή επειδή δεν εφαρμόζετε τη νομοθεσία και εξαντλείτε την πολιτική πρωτοβουλία σε κούφιες δηλώσεις, τιμωρείτε τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, τους φιλάθλους, που έχουν προμηθευτεί από την έναρξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς τα ακριβά εισιτήρια διαρκείας και για δύο μήνες δεν μπορούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης την ομάδα τους, εξαιτίας κάποιων περιθωριακών και εγκληματικών στοιχείων, που η ίδια η πολιτεία δεν μπορεί να εντοπίσει και να τιμωρήσει… Και παράλληλα στρέφεστε κατά δικαίων και αδίκων, και ομάδων και φιλάθλων. Αλλά το πρόβλημα δεν το λύνετε!»

Ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκαθάρισε πάντως, πως ο ΣΥΡΙΖΑ-συμφωνεί με ορισμένες από τις διατάξεις, όπως η λειτουργία των καμερών υψηλής ευκρίνειας και η είσοδος στα γήπεδα μόνο με ταυτοποίηση, προτάσεις που είχε καταθέσει ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη.

«Δεν θα υπερψηφίσουμε συνολικά το νομοσχέδιο, αλλά μόνο το θετικά του μέρη, που είναι λίγα, και φυσικά θα καταψηφίσουμε τα αρνητικά. Δυστυχώς την αποτυχία σας την πληρώνει η κοινωνία και ο αθλητισμός» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ρόλος της αστυνομίας

«Δεν μπορεί η ευθύνη για τη διεξαγωγή μιας αθλητικής διοργάνωσης ανωνύμων εταιρειών να βαρύνει την αστυνομία. Με το παρόν νομοσχέδιο η Ελληνική Αστυνομία μετατρέπεται, με εντολή του κ. Μητσοτάκη, και παρά την αντίθετη άποψη του κ. Χρυσοχοίδη, σε σεκιούριτι των ανωνύμων αθλητικών εταιρειών» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, φέρνοντας στο προσκήνιο ακόμα μία ενδοκυβερνητική διαφοροποίηση.

«Είναι δουλειά που πρέπει να κάνουν εταιρείες security, με πιστοποιημένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στα γήπεδα του εξωτερικού. Είναι τόσο δύσκολο κ.Βρούτση; Εσείς εξυπηρετείτε τις ΠΑΕ και επιβαρύνετε την Ελληνική Αστυνομία με ένα ακόμη καθήκον» είπε απευθυνόμενος στον αν. υπουργό Αθλητισμού.

«Τους αστυνομικούς που θα επιστρατευτούν για τα μέτρα τάξης εντός του γηπέδου θα τους στερηθούν οι Έλληνες πολίτες από τη γειτονιά τους» τόνισε σε άλλο σημείο και επεσήμανε τον αποκλεισμό των εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Στο πλευρό φοιτητών και αγροτών

«Οι μέρες που περνάνε σημαδεύονται από τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των αγροτών… Το σύνθημα είναι ενιαίο: Αφήστε μας να προκόψουμε στον τόπο μας. Είτε με γνώσεις είτε με παραγωγή» τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε ντροπιαστική τη δήλωση του πρωθυπουργού, ο οποίος παρομοίασε τους φοιτητές με ληστές και εξέφρασε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι αντισυνταγματικό.

«Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι η παιδεία αποτελεί εθνική υπόθεση και όχι πεδίο κερδοσκοπίας. Στηρίζουμε τους αγώνες όλου του πανεπιστημιακού κινήματος. Απέναντι και στις αυταρχικές μεθοδεύσεις» είπε μεταξύ άλλων.

«Η κυβέρνηση εδώ και 6 μήνες κοροϊδεύει τους αγρότες της Θεσσαλίας. Και τους αγρότες όλης της χώρας εδώ και τεσσεράμισι χρόνια. Γιατί μόνο ως κοροϊδία μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι σήμερα έρχεται τροπολογία για μέτρο που έχει ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας από το Νοέμβριο» είπε σε άλλο σημείο, αναδεικνύοντας τις διακοπές ρεύματος σε πλημμυροπαθείς αγρότες.

«Μόνο ως κοροϊδία μπορεί να θεωρηθεί η ρύθμιση των οφειλών για κάποια στιγμή στο μέλλον. Όπως κοροϊδία είναι η χθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού, που πέταξε τυράκι στους αγρότες της Θεσσαλίας για διπλασιασμό της προκαταβολής της κρατικής αρωγής, με την ελπίδα ότι θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις – τις οποίες ξαφνικά θυμήθηκε να χαρακτηρίσει δικαιολογημένες» είπε και επανέλαβε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Κριτική ψήφος στον κατώτατο μισθό

Ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε «υποκριτική» την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά αποκάλυψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την καταψηφίσει:

«Δεν μπορεί να καλύψει την αύξηση του κόστους διαβίωσης και την αντιμετώπιση της δήθεν εισαγόμενης ακρίβειας, αλλά και τον εργασιακό μεσαίωνα που εξακολουθεί να καλύπτει. Φυσικά και δεν θα καταψηφίσουμε αυτή την έστω και μικρή υποκριτική ονομαστική αύξηση. Όμως απαιτούνται άλλα μέτρα που έχουμε ήδη προτείνει για τις διαρκείς ανατιμήσεις τροφίμων και βασικών αγαθών. Η αύξηση αυτή αναφέρεται μόνο σε 600.000 εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και καλύπτονται από Συλλογικές Συμβάσεις. Δεν αφορά την πλειοψηφία».

Διαβάστε επίσης: Οπαδική βία: Ανοίγουν τα γήπεδα τον Φεβρουάριο, κάμερες τον Μάρτιο και από… Απρίλιο ταυτοποίηση κατόχου εισιτηρίου

Προσφυγικό: Στο πλευρό των ανθρώπων που σώζουν ζωές ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενεργά στο πλάι των αγροτών μετά την αυτοκριτική – Πώς απέτρεψε τη διακοπή ρεύματος σε εκατοντάδες ευάλωτους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter