Φωτιά Κρήτη: Κάηκαν περισσότερα από 2.000 στρέμματα – Στον εισαγγελέα σήμερα o 35χρονος που συνελήφθη (Photos)

Φωτιά Κρήτη: Κάηκαν περισσότερα από 2.000 στρέμματα – Στον εισαγγελέα σήμερα o 35χρονος που συνελήφθη (Photos)

Περισσότερα από 2.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή του Μαύρου Κόλυμπου, στην Ιεράπετρα Λασιθίου. Από την φωτιά τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρία άτομα, ο ένας εξ αυτών, μάλιστα, βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση. Την ίδια στιγμή ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Μετά από την μάχη των πυροσβεστών η πυρκαγιά οριοθετήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Εντούτοις, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων, παρέμενε σε επιφυλακή μεγάλη πυροσβεστική δύναμη.

Επισημαίνεται ότι τη χθεσινή ημέρα οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου που φέρεται να ευθύνεται για τη φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 35χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να προχώρησε σε καύση κλαδιών, και ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες.

Ενώπιον του εισαγγελέα

Ο 35χρονος κάτοικος της ευρύτερης περιοχής συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Συνολικά, αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας τουλάχιστον τρεις άνθρωποι. Μία γυναίκα που υπέστη κάταγμα στο χέρι, ένας πυροσβέστης, ελαφρά τραυματισμένος με διάστρεμμα, κι ένας ηλικιωμένος, ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα στην προσπάθειά του να σώσει το σπίτι του στον Μαύρο Κόλυμπο, το οποίο έζωσαν οι φλόγες.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης που επικράτησε προχθές ήταν το γεγονός ότι οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη εκκενώθηκαν το πρωί του Σαββάτου, ύστερα από μηνύματα του 112.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 6 το πρωί του Σαββάτου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε χαράδρα και επεκτάθηκε τάχιστα, κατακαίοντας δασική και χορτολιβαδική έκταση. Η γρήγορη επέκταση της πύρινης λαίλαπας είχε ως αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες καλλιέργειες, ενώ την προχθεσινή ημέρα οι “γλώσσες” της φωτιάς έφτασαν στις αυλές σπιτιών.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, αρκετά σημαντικό ρόλο στο να μην καούν οικίες και θερμοκήπια έπαιξε η αλλαγή που καταγράφηκε στη διεύθυνση των ανέμων που έπνεαν, και οι οποίες έτρεψαν τις φλόγες προς άλλη κατεύθυνση. Καθοριστική ήταν συμβολή των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων, που κατάφεραν να κατασβέσουν τη μεγάλη φωτιά στη δύσβατη περιοχή και πριν αυτή επεκταθεί από την πίσω πλευρά του βουνού.

Σημειώνεται ότι κάποιο χρονικό σημείο οι βόρειοι άνεμοι που έπνεαν έφτασαν σε ένταση τα 8 μποφόρ, προκαλώντας πρόβλημα στους δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές.

Μεταξύ άλλων, το Σάββατο επιχείρησαν περισσότεροι από 180 πυροσβέστες, 14 ομάδες πεζοπόρου, περισσότερα από 35 οχήματα, ενώ συνέδραμαν από αέρος τέσσερα ελικόπτερα. Εκτός από τους εθελοντές, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας, μηχανήματα έργου, υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Κυριακής κατέφτασαν ακτοπλοϊκώς στην Κρήτη από Πειραιά 17 στελέχη της Πυροσβεστικής, προκειμένου να συνδράμουν στο δύσκολο έργο των συναδέλφων τους.

Σε επιφυλακή μέχρι την Τρίτη

Επισημαίνεται ότι το σύνολο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Κρήτης τέθηκε σε γενική επιφυλακή μέχρι αύριο Τρίτη.

Διαβάστε επίσης:

Άγιοι Ανάργυροι: Στη ΜΕΘ παραμένει ο 39χρονος γυναικοκτόνος – Αποκαλυπτικές οι γνωματεύσεις των ψυχιάτρων (Video)

Μητσοτάκης: Κροκοδείλια δάκρυα για τη γυναικοκτονία, «εύσημα» στην ΕΛΑΣ για την «ταχεία έρευνα»

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Aπόπειρα αυτοκτονίας του 39χρονου, νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

ΝΔ: Κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί του συνεδρίου – Επιταχύνεται η πολιτική φθορά της κυβέρνησης

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες – Αναλυτική πρόγνωση

Εορταστικό ωράριο – Πάσχα 2024: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter