Γαλλία: Συνελήφθη Ιταλός αρχιμαφιόζος που είχε δραπετεύσει από παράθυρο με σεντόνια

Γαλλία: Συνελήφθη Ιταλός αρχιμαφιόζος που είχε δραπετεύσει από παράθυρο με σεντόνια
AP Photo/Andrea Rosa

Ενας διαβόητος αρχηγός της μαφίας που είχε δραπετεύσει από φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Ιταλία πριν από έναν χρόνο, χρησιμοποιώντας σεντόνια δεμένα μεταξύ τους, συνελήφθη ξανά στη Γαλλία, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών των δύο χωρών.

Ο Μάρκο Ραντουάνο (Marco Raduano), που αναγνωρίστηκε ως επικίνδυνος εγκληματίας στη λίστα της Europol με τους καταζητούμενους στην Ευρώπη, συνελήφθη στη Μπαστιά, στο γαλλικό νησί της Κορσικής.

Ο 40χρονος από την παραθαλάσσια πόλη Βιέστε της Αδριατικής, είχε καταφέρει τον Φεβρουάριο του 2023 να ξεφύγει από την πτέρυγα υψηλής ασφάλειας του Νουόρο στη Σαρδηνία, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή μέθοδο των κλινοσκεπασμάτων για να κατέβει από τους τοίχους της φυλακής, γεγονός που θεωρήθηκε ότι ντρόπιασε τις ιταλικές αρχές.

Ο Ραντουάνο είναι ο επικεφαλής της οργάνωσης Γκαργκάνο, που λειτουργεί εντός ενός σχετικά άγνωστου εγκληματικού συνδικάτου με έδρα τη Φότζια, μια νότια επαρχία στην Απουλία της Ιταλίας. Εξέτιε ποινή φυλάκισης 24 ετών για διάφορα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλων και πολλά άλλα.

Η Europol τον περιέγραψε ως την κορυφαία προσωπικότητα της ομάδας και έναν αδίστακτο δολοφόνο, υπεύθυνο για δολοφονίες, διακίνηση ναρκωτικών και εκβιασμό.

Μαζί με την Κόζα Νόστρα στη Σικελία, την Ντραγκέτα στην Καλαβρία, την Καμόρα στη Νάπολη και τη Σάκρα Κορόνα Ουνίτα, οι ερευνητές είχαν βάλει στο «ραντάρ» τους τα τελευταία χρόνια την εγκληματική οργάνωση με έδρα την Απουλία.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, πρόκειται για οργάνωση που χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό επιθετικότητας και βίας, ενώ αναφέρεται από τις Αρχές ως «αυτή που ταΐζει πτώματα σε χοίρους για να μην αφήσει ίχνη».

Η μαφία στην επαρχία Φότζια εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν ο επικεφαλής της ναπολιτάνικης μαφίας και ιδρυτής της Νέας Οργανωμένης Καμόρα Ραφαέλ Κουτόλο, συνάντησε μια ομάδα τοπικών εγκληματιών στην Απουλία, με στόχο να τους «προσλάβει» στην οργάνωσή του και να επεκτείνει την επιρροή του στο λαθρεμπόριο τσιγάρων στα Βαλκάνια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter