Γάζα: Προειδοποίηση από Μπορέλ και Χαμάς – Η ισραηλινή επίθεση στη Ράφα θα είχε «καταστροφικές συνέπειες»

Γάζα: Προειδοποίηση από Μπορέλ και Χαμάς – Η ισραηλινή επίθεση στη Ράφα θα είχε «καταστροφικές συνέπειες»

Εντείνονται οι διεθνείς αντιδράσεις για την απόφαση του Ισραήλ να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση στη Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ εκδήλωσε την «ανησυχία» του και τόνισε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι «1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ράφα χωρίς ασφαλές μέρος να πάνε, αντιμετωπίζοντας την πείνα».

Δείτε επίσης – Ο Νετανιάχου διέταξε εκκένωση της Ράφα – Φόβοι για «λουτρό αίματος»

Η Ράφα είναι η νοτιότερη πόλη στο παλαιστινιακό έδαφος που επλήγη από τη σφοδρή επίθεση του Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και μεγάλο τμήμα των 2,2 εκατομμυρίων πληθυσμό της Γάζας έχουν καταφύγει εκεί.

«Οι αναφορές για μια ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Ράφα είναι ανησυχητικές», είπε ο Μπορέλ.

Θα είχε καταστροφικές συνέπειες επιδεινώνοντας την ήδη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση και τον αφόρητο αριθμό των αμάχων.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είπε στους αξιωματούχους να «υποβάλουν στο υπουργικό συμβούλιο ένα συνδυασμένο σχέδιο για την εκκένωση του πληθυσμού και την καταστροφή των ταγμάτων» της Χαμάς που βρίσκονται στη Ράφα, ανέφερε το γραφείο του.

Ο Νετανιάχου είπε αυτή την εβδομάδα ότι έδωσε εντολή στα στρατεύματα να προετοιμαστούν για να εισέλθουν στη Ράφα και ότι η «ολική νίκη» εναντίον των μαχητών θα έρθει σε μήνες.

Χαμάς: Μπορεί να έχουμε «δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες»

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμός από τη μεριάτης δήλωσε σήμερα ότι μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε «δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες».

«Προειδοποιούμε για μια καταστροφή και ένα μακελειό που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δεκάδες χιλιάδες μάρτυρες και τραυματίες», ανέφερε σε ανακοίνωση η ισλαμιστική οργάνωση, προσθέτοντας ότι για αυτές τις πιθανές επιπτώσεις θα θεωρήσει υπεύθυνες «την αμερικανική κυβέρνηση, τη διεθνή κοινότητα και την ισραηλινή κατοχή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter