Η Δράμα αποκτά Σχολή Κινηματογράφου

Η Δράμα αποκτά Σχολή Κινηματογράφου

Το πράσινο φως έδωσε το Υπουργείο Παιδείας για την λειτουργία Κινηματογραφικής Σχολής στη Δράμα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η σχολή (προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών), που θα διασυνδέεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, αναμένεται να λειτουργήσει από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 και αποτελεί πραγματοποίηση ενός ονείρου που είχε ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας  Αντώνης Παπαδόπουλος.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται εξ’ αποστάσεως, όμως θα γίνονται και δια ζώσης εργαστήρια στην πόλη της Δράμας.

Έτσι μια πολύχρονη προσπάθεια που είχε ξεκινήσει πριν από 4-5 χρόνια από τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας Αντώνη Παπαδόπουλο δείχνει να έχει ευνοϊκή κατάληξη. Οι επαφές στην Αθήνα του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου, του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Γιώργου Δεμερτζή, του νυν καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Γιάννη Σακαρίδη και του πρόεδρου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα.

Η λειτουργία του προγράμματος, σε συνδυασμό με την δυναμική (και την υποδομή) του Φεστιβάλ Δράμας που κάθε χρόνο υποδέχεται το «νέο αίμα» της ελληνικής και διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής, αναμένεται να ενδυναμώσει τον παιδευτικό ρόλο του Φεστιβάλ και βέβαια να αναδείξει την πόλη της Δράμας σε ένα από τα κατ’ εξοχήν κινηματογραφικά κέντρα των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter