Η Ελλάδα του Μητσοτάκη είναι η μόνη χώρα με αρνητική οικονομική στήριξη στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Η Ελλάδα του Μητσοτάκη είναι η μόνη χώρα με αρνητική οικονομική στήριξη στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Πικρό γέλιο προκαλεί η διαπίστωση ότι την τετραετία 2020-2024 η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που έχει μειώσει και μάλιστα κατά 15% τους οικονομικούς πόρους που παρέχει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Δείτε επίσης: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις του Documento για το Predator – Εντοπίστηκαν 92 απόπειρες επιμόλυνσης

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Προστασίας Δεδομένων που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τη δεύτερη αξιολόγηση του GDPR, ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη η Ελλάδα είναι μοναδική που χώρα που έχει μειώσει την οικονομική της στήριξη στη στην ΑΠΔΠΧ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Σωματείου Επιστημονικού Προσωπικού της ΑΠΔΠΧ, «μετά την ψήφιση του GDPR η Αρχή λάμβανε σταδιακά κάποια στήριξη, ως ελάχιστο απαραίτητο στοιχείο για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας, τα έτη 2021-2023, ο προϋπολογισμός της έχει περικοπεί δραματικά».

Το Σωματείο ζητά προς κάθε πλευρά να παράσχει την απαραίτητη στήριξη στην Αρχή το οποίο σημαίνει «επαρκείς οικονομικούς πόρους στον προϋπολογισμό της», «επαρκές προσωπικό» και «ελκυστικές αμοιβές για προσωπικό υψηλών προσόντων».

Ωστόσο, η εχθρική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τη συγκεκριμένη αρχή δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει. Η στάση της κυβέρνησης σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα αποτυπώθηκε γλαφυρά όταν αποκαλύφθηκε το τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Μάλιστα η συνεπής στάση της ΑΠΔΠΧ σε μεγάλο βαθμό βοήθησαν στην επιβεβαίωση των συγκλονιστικών αποκαλύψεων του Documento για τα πρόσωπα που παρακολουθήθηκαν από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Εν είδει σχολίου λοιπόν, το παράλογο μάλλον θα ήταν να βλέπαμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να στηρίζει οικονομικά την ΑΠΔΠΧ και όχι το αντίθετο.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητσοτάκης φοβάται τον Σαμαρά και προειδοποιεί τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Video)

Πυρά κατά Βορίδη και στο Twitter μετά τις αποκαλύψεις Documento για την παρακολούθησή του μέσω Predator

Κασσελάκης μετά την αποκάλυψη του Documento για την παρακολούθηση Βορίδη: Ακόμα και ο ακροδεξιός λύκος γίνεται αρνάκι

Ο Βορίδης παραδέχεται και δημόσια την αποκάλυψη του Documento: «Με παρακολουθούσαν μέσω Predator» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter