H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

Οι προτάσεις του Docville για παραστάσεις, εκθέσεις και συναυλίες για την εβδομάδα από 13 μέχρι 19 Νοεμβρίου.

 

Οπερα για τον Νίκολα Τέσλα στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η σύγχρονη όπερα «Οι αστραπές» (κεντρική φωτογραφία) είναι η δεύτερη συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Κωμική Οπερα του Παρισιού, ένα από τα σημαντικότερα λυρικά θέατρα της Ευρώπης. Για τρεις μοναδικές παραστάσεις στις 16, 19 και 21 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σε πανελλήνια πρώτη την τρίτη όπερα του πολυβραβευμένου Γάλλου συνθέτη Φιλίπ Ερσάν, σε λιμπρέτο τού διεθνώς αναγνωρισμένου Γάλλου συγγραφέα Ζαν Εσνόζ. Η όπερα μας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη της βιομηχανικής επανάστασης, ακολουθώντας την πολυτάραχη ζωή του σερβικής καταγωγής κοσμοπολίτη δανδή και «τρελού επιστήμονα» Νίκολα Τέσλα.

INFO
Από 16/11, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

«Παράστασις περιΟπής»

Ο Παντελής Αμπατζής και ο Γεράσιμος Γεννατάς συνεργάζονται συχνά τα τελευταία χρόνια επιχειρώντας να παντρέψουν την τέχνη της υποκριτικής και του τραγουδιού, της μουσικής και του θεάτρου. Το αποτέλεσμα μεταφέρει μνήμες μεσοπολεμικού καμπαρέ και… άρωμα ατραξιόν από παλιούς πλανόδιους καλλιτέχνες. Το κοινό που θα βρεθεί στο Foka Negra θα απολαύσει σπαραξικάρδιες ατάκες, εύθυμα χρονικά και φρέσκες πρόζες.

INFO
Σάββατα 18 & 25/11, 9.30 μ.μ., Φωκίωνος Νέγρη 32, Αθήνα, Κυψέλη

Γιορτή του παιδικού και εφηβικού κινηματογράφου

Η έκτη διοργάνωση του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας με τίτλο «Super Powers – Super Feelings» είναι αφιερωμένη στη συναρπαστική περιπέτεια του να μεγαλώνεις. Ενα πρόγραμμα 91 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους από 32 χώρες που θα μιλήσουν σε παιδιά, εφήβους και γονείς για την αυτοέκφραση, τη διαφορετικότητα και τη χαρά να είσαι ο εαυτός σου στο ταξίδι προς την ενηλικίωση. Από τις 13 έως τις 19 Νοεμβρίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και οι κινηματογράφοι Κηφισιά 1 & 2 Cinemax, Δαναός και Σινεάκ φιλοξενούν τη μεγάλη γιορτή του παιδικού και εφηβικού κινηματογράφου.

INFO
13 έως 19/11 σε διάφορους χώρους

«Η εκατομμυριούχος» Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Μια αισθηματική κωμωδία του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω με κεντρικό άξονα το τρίπτυχο έρωτας – χρήμα – ευτυχία. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας, ενώ τον ομώνυμο ρόλο της εκκεντρικής εκατομμυριούχου έχει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ιδεαλιστή γιατρού ερμηνεύει ο Νίκος Κουρής. Μαζί τους εμφανίζεται επί σκηνής μια ομάδα έμπειρων ηθοποιών, δέκα ακόμη ηθοποιοί και χορευτές, ενώ υπάρχει και ζωντανή ορχήστρα. Η μουσικοθεατρική παράσταση κινείται ανάμεσα στις γραμμές της αισθηματικής κομεντί και της κοινωνικοπολιτικής σάτιρας.

INFO
Εως 07/01, θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5

Οι Diviner παρουσιάζουν το νέο δίσκο τους

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους… εντός έδρας εμφάνιση, οι Diviner επιστρέφουν στο Κύτταρο πιο δυνατοί από ποτέ έχοντας στις αποσκευές τους τον ολοκαίνουριο δίσκο τους «Avaton» που κυκλοφόρησε στις 10 Νοεμβρίου. Ανανεωμένη κατά τα 4/5 και με σταθερό μέλος τον ιδρυτή και τραγουδιστή Γιάννη Παπανικολάου, η αθηναϊκή heavy metal μπάντα υπόσχεται ένα σόου με τα πιο αγαπημένα τραγούδια από τα δύο πρώτα της εξαιρετικά άλμπουμ «Fallen Empires» (2015) και «Realms Of Time» (2019), δίνοντας φυσικά τη μεγαλύτερη βαρύτητα στο τρίτο και κατά γενική ομολογία κορυφαίο πρόσφατο δημιούργημά της! Τη βραδιά ανοίγουν οι Sirius.

INFO
Ηπείρου 48 & Αχαρνών, ώρα έναρξης: 21.00

Οι Enter Shikari σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι Enter Shikari επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με special guests τους Lake Malice. Το βρετανικό συγκρότημα που ακροβατεί ανάμεσα στο εναλλακτικό ροκ και το hardcore θα βρεθεί ξανά στη χώρα μας εννιά χρόνια μετά την εμφάνισή του στο Κύτταρο έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον εμβληματικά συγκροτήματα της γενιάς τους, ενώ έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές για τον ιδιαίτερο ήχο τους και τον κοινωνικά ευαισθητοποιημένο στίχο τους. Κυρίως όμως για την ανεπανάληπτη ενέργεια που καταθέτει επί σκηνής και τα εντυπωσιακά, καινοτόμα visuals.

INFO
Σάββατο 18 Νοεμβρίου, Gagarin 205 (Αθήνα), Κυριακή 19 Νοεμβρίου, Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter