Η Πολωνία αναφέρει «βίαιες συγκρούσεις» με μετανάστες στα σύνορα με την Λευκορωσία

Η Πολωνία αναφέρει «βίαιες συγκρούσεις» με μετανάστες στα σύνορα με την Λευκορωσία

Πλήθος μεταναστών, μέσα από το έδαφος της Λευκορωσίας, πέταξε πέτρες και ξύλα κατά των Πολωνών συνοριοφυλάκων. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν επίσης να διαλύσουν τον φράχτη των συνόρων ώστε να περάσουν στο πολωνικό έδαφος.

Τα επεισόδια διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και η Ε.Ε ήδη κατηγορεί την Λευκορωσία για «υβριδική επίθεση». Αφού σύμφωνα με την ίδια η Λευκορωσία ενθαρρύνει τους μετανάστες να περάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Οι Βρυξέλλες πλέον προετοιμάζονται να επιβάλλουν κυρώσεις στο Μίνσκ. Επίσης, κάνουν λόγο για εμπλοκή της Μόσχας στην όλη η υπόθεση ενόσω η τελευταία προώθησε στη Λευκορωσία δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά ικανά να φέρουν πυρηνικές κεφαλές ώστε να περιπολούν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Το Μίνσκ υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα αεροπλάνα πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του ξεκαθαρίζει ότι η Μόσχα δεν έχει σχέση με την ένταση στα σύνορα, υποδεικνύοντας την παρουσία βαριά ενόπλων συνοριοφυλάκων και στις δύο μεριές των συνόρων και υπονοώντας παράλληλα ότι ενδέχεται να είναι παράγοντας κλιμάκωσης της έντασης. Ως προς τη συζήτηση για τις κυρώσεις οι Ρώσοι την θεωρούν μια «τρελή ιδέα», θεωρώντας επί της ουσίας ότι μόνο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα.

Οι μετανάστες από τη μεριά τους βρίσκονται σε μία ιδιαίτερη δύσκολη κατάσταση, υπομένοντας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ζώντας καθημερινά σε πρόχειρους καταυλισμούς. Ως αποτέλεσμα των κακουχιών και των συνεχών συγκρούσεων, μέχρι στιγμής τουλάχιστον επτά νεκροί μετανάστες έχουν επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με τις Πολωνικές αρχές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter