Η Πολωνία εγκαθιστά στα εδάφη της τους Patriot που «δώρισε» η Γερμανία

Η Πολωνία εγκαθιστά στα εδάφη της τους Patriot που «δώρισε» η Γερμανία

Η πολωνική κυβέρνηση την Τρίτη ότι τελικά θα εγκαταστήσει στη δική της επικράτεια συστοιχίες του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot που της προσέφερε η Γερμανία μεν, αλλά εκείνη ζητούσε να αναπτυχθούν στην επικράτεια της Ουκρανίας.

Ο πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάστσακ ανέφερε μέσω Twitter πως συζήτησε με τη γερμανίδα ομόλογό του Κριστίνε Λάμπρεχτ και «αποδέχθηκε, με απογοήτευση, την απόφασή της να αρνηθεί να στηρίξει την Ουκρανία».

«Η ανάπτυξη των Patriot στη δυτική Ουκρανία θα αύξανε την ασφάλεια των Πολωνών και των Ουκρανών. Θα προχωρήσουμε λοιπόν στο έργο των διευθετήσεων για την τοποθέτηση των εκτοξευτήρων στην Πολωνία και την ένταξή τους στο σύστημα διοίκησής μας», πρόσθεσε, παρότι αρχικά δεν γινόταν λόγος για υπαγωγή των συστημάτων αυτών στη διοίκηση της Βαρσοβίας.

Την πληροφορία πως κλείστηκε συμφωνία επιβεβαίωσε πάντως σχεδόν αμέσως το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

«Η ομοσπονδιακή υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ και ο πολωνός ομόλογός της είχαν καλή συνομιλία για την προσφορά να αναπτυχθούν γερμανικά συστήματα Patriot στην Πολωνία και συμφώνησαν επί της αρχής», ανέφερε εκπρόσωπός του σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Λεπτομέρειες όπως οι τοποθεσίες της πιθανής ανάπτυξης και η δημιουργία της απαραίτητης υποδομής θα συζητηθούν τώρα σε τεχνικό επίπεδο και προβλέπεται να σταλεί άμεσα ομάδα αναγνώρισης στην Πολωνία», πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter