Ημέρα μνήμης

Ημέρα μνήμης

Πενήντα πέντε χρόνια πέρασαν από το μαύρο πρωινό της 21ης Απριλίου 1967 όταν τα τανκς των πραξικοπηματιών κατέλυσαν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Η δικτατορία που επεβλήθη από τους συνταγματάρχες ανέκοψε βίαια την πορεία προς τον εκδημοκρατισμό της χώρας, που είχε αμφισβητήσει το κράτος των νικητών του εμφυλίου πολέμου.

Κάτω από την προστασία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και βέβαια της ηγεσίας των ΗΠΑ οι παραστρατιωτικές οργανώσεις στις ένοπλες δυνάμεις έκαναν τα πάντα για να παραμείνει σε μια ανάπηρη δημοκρατία η Ελλάδα.

Και όταν είδαν ότι η πορεία του εκδημοκρατισμού στα μέσα της δεκαετίας του ’60 δεν είχε επιστροφή έστειλαν τα τανκς για την σταματήσουν.

Η χούντα προκάλεσε τεράστια πολιτική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή στη χώρα με αποκορύφωμα το πραξικόπημα στην Κύπρο που προκάλεσε μια εθνική τραγωδία που ακόμη ταλανίζει τη χώρα.

Σήμερα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να καταλύσει τη Δικαιοσύνη και να φιμώσει τον Τύπο πρέπει όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες να θυμηθούν τη οδήγησε στη επτάχρονη δικτατορία και να αγωνιστούν για την πλήρη κατοχύρωση των δημοκρατικών θεσμών.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter