Ιαπωνία-σεισμός: Τρομακτικά βίντεο από τη στιγμή των 7,6 Ρίχτερ – 4 νεκροί ο μέχρι στιγμής απολογισμός (Videos)

Ιαπωνία-σεισμός: Τρομακτικά βίντεο από τη στιγμή των 7,6 Ρίχτερ – 4 νεκροί ο μέχρι στιγμής απολογισμός (Videos)

Συγκλονίζουν οι εικόνες και τα βίντεο από την Ιαπωνία, η οποία το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) επλήγη από ισχυρό σεισμό 7,6 Ρίχτερ, ενώ λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ώρα Ελλάδαςαακοινώθηκαν οι πρώτοι νεκροί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην περιφέρεια Ισικάουα όπως μετέδωσε το Kyodo News επικαλούμενο την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας της Ισικάουα.

Το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής αποτυπώνεται στις εικόνες των εκτεταμένων ζημιών που υπέστησαν δρόμοι και κτίρια, ενώ σημειώνονται διακοπές και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, τα τηλεφωνικά δίκτυα, τις αεροπορικές και σιδηροδρομικές υπηρεσίες στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Σπίτια κατέρρευσαν, άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα χαλάσματα και οι δρόμοι έχουν «ανοίξει» στα δύο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις διάσωσης, στις οποίες συνδράμει και ο στρατός. Παράλληλα, όπως εξήγησε ο Χαγιάσι Γιοσιμάσα, κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι αρχές συνεχίζουν να αποτιμούν το μέγεθος των καταστροφών στην Ιαπωνία.

Πιο ισχυροί σεισμοί στην περιοχή, όπου σεισμική δραστηριότητα συγκεντρωνόταν για περισσότερα από τρία χρόνια, μπορεί να σημειωθούν τις ερχόμενες ημέρες, δήλωσε ο αξιωματούχος της JMA Τοσιχίρο Σιμογιάμα.

Λίγο μετά τον σεισμό, ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα προειδοποίησε επίσης τους κατοίκους να προετοιμαστούν για περισσότερες καταστροφές.

Ακολουθεί ένα βίντεο τη στιγμή που κόσμος επισκέπτεται -όπως φαίνεται- ιερό χώρο προσκυνήματος με τα πάντα να κινούνται γύρω τους και να προσπαθούν πανικόβλητοι να σωθούν:

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο από τον σεισμό:

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Ιαπωνία: Καταστροφές σε σπίτια και δρόμους, εκκενώσεις περιοχών – Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση (Videos)

Ιαπωνία: «Είμαστε καλά, αναφέρονται καταρρεύσεις κτιρίων» – Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος περιγράφει πώς έζησε τον σεισμό

Ιαπωνία: Η συγκλονιστική στιγμή των 7,4 Ρίχτερ – Τρόμος από τους μετασεισμούς, ζημιές σε δρόμους, σπίτια (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter