Ισραήλ: Νέο τελεσίγραφο για εκκένωση νοσοκομείου στη Γάζα

Ισραήλ: Νέο τελεσίγραφο για εκκένωση νοσοκομείου στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στον διευθυντή του νοσοκομείου Al-Quds να εκκενώσει τις εγκαταστάσεις ή να φέρει τις συνέπειες της μη συμμόρφωσής του. Αυτή την στιγμή, δεν λειτουργούν όλα τα τμήματα του νοσοκομείου Al-Quds στην πόλη της Γάζας λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά το νοσοκομείο έχει σίγουρα πάνω από 12.000 άτομα που στεγάζονται εκεί, ειδικά εκείνοι που τα σπίτια τους έχουν βομβαρδιστεί και δεν έχουν που αλλού να πάνε.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Al Jazeera με τον γιατρό Μπασάρ Μουράντ, ο οποίος είναι ο διευθυντής του νοσοκομείου Al-Quds, αναφέρθηκε στο εν λόγω τελεσίγραφο από τον ισραηλινό στρατό, που τον διέταξε να εκκενώσει αμέσως το νοσοκομείο και όλους όσους βρίσκονταν σε αυτό στη νότια λωρίδα στην περιοχή Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα. Είπε ότι αυτό οφείλεται στο ότι ο στρατός πρόκειται να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή αυτή.

Ο γιατρός Μουράντ ανέφερε: «Απάντησα σε αυτό το άτομο από τον ισραηλινό στρατό, , αν θέλετε να εκκενώσουμε, παρακαλώ δώστε μας τα απαραίτητα λεωφορεία και μεταφορικά μέσα ώστε να μπορέσουμε να εκκενώσουμε πάνω από 12.000 ανθρώπους και ασθενείς προς τα νότια και κάντε χώρο για εμάς».

Το τηλεφώνημα μεταξύ του γιατρού και του στρατιωτικού τελείωσε απότομα, αφού ο ισραηλινός στρατιωτικός άρχισε να φωνάζει και του είπε ότι «μπορείς να υπομείνεις τις συνέπειες αν δεν εκκενώσεις», και έκλεισε το τηλέφωνο.

Διαβάστε επίσης: Ισραηλ: O υπεύθυνος για τους ομήρους επέπληξε ευρωπαίους διπλωμάτες για τις Συμφωνίες του Όσλο

Μέση Ανατολή: Η κυβέρνηση Νετανιάχου δρομολογεί το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter