Καιρός: Ενταση καταιγίδων το Σάββατο – Σε ποιες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο θα χιονίσει (Live)

Καιρός: Ενταση καταιγίδων το Σάββατο – Σε ποιες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο θα χιονίσει (Live)

Με βροχές και καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται τις επόμενες ώρες να ενταθεί η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, ενώ θα συνεχιστούν οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στα βορειοανατολικά και κυρίως στο βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ.

Χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, θα συνεχιστούν τόσο στα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Πιο συγκεκριμένα:

Οι βροχές και οι καταιγίδες, θα συνεχιστούν και τα ενταθούν τις επόμενες ώρες του Σαββάτου, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Η πτώση της θερμοκρασίας, που είναι ήδη αισθητή σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, θα γίνει και στα κεντρικά τμήματα της χώρας και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε επίσης – Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Πού αναμένονται καταιγίδες και χιόνια τις επόμενες ώρες (LIVE)

Αναλυτικά σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική χώρα (κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη Χαλκιδική) έως και το απόγευμα, ενώ θα υπάρξει σταδιακή ύφεση των φαινομένων στα δυτικά. Μετά το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (περίπου από 200μ). Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν:

Σήμερα Σάββατο (16-12-2023) αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο και από μεσημέρι σταδιακά σε όλο το Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Tην Κυριακή (17-12-2023) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στα 8 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο και μέχρι τη νύχτα στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

Παγετός θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα που τοπικά την Κυριακή στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter