Kακοκαιρία Eva: Μήνυμα 112 σε Δωδεκάνησα, Σάμο, Ικαρία

Kακοκαιρία Eva: Μήνυμα 112 σε Δωδεκάνησα, Σάμο, Ικαρία

Mετά το σφοδρό πέρασμά της από την Αττική το πρωί της Κυριακής, η κακοκαιρία Εva συνέχισε την πορεία της προς τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

Το μεσημέρι της Κυριακής εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους των Δωδεκανήσων, της Σάμου και της Ικαρίας, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας.

Το μήνυμα του 112 προειδοποιούσε τους κατοίκους των νησιών αυτών για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις μεσημβρινές ώρες σήμερα έως τις πρωινές ώρες αύριο σε Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena ».

Την ίδια στιγμή, επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων ατόμων, από ΙΧΕ αυτοκίνητο συνεπεία εκτροπής οργάνωσαν οι πυροσβέστες, στη περιοχή Κέδρος Σάμου.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αλλά και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 πυροσβέστες και 6 οχήματα, με επικεφαλής τον διοικητή της ΠΣ Σάμου, Γιώργο Μιαούλη οι οποίοι βοήθησαν στον απεγκλωβισμό των ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οδηγός του αυτοκίνητου εξαιτίας της έντονης ολισθηρότητας του οδοστρώματος έχασε τον έλεγχο του οχήματος της με αποτέλεσμα αυτό να πέσει σε χαράδρα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter