Κασσελάκης για Άρειο Πάγο: «Μακάρι η Δικαιοσύνη να λειτουργούσε τόσο άμεσα και στις υποθέσεις συμπολιτών μας που χρονίζουν»

Κασσελάκης για Άρειο Πάγο: «Μακάρι η Δικαιοσύνη να λειτουργούσε τόσο άμεσα και στις υποθέσεις συμπολιτών μας που χρονίζουν»

«Μακάρι η Δικαιοσύνη να λειτουργούσε τόσο άμεσα και στις υποθέσεις συμπολιτών μας που χρονίζουν», σχολίασε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης για την πρωτοφανή παρέμβαση του Αρείου Πάγου που σε συνεδρίασή του αποφάσισε να επιτεθεί στο Ευρωκοινοβούλιο και στους 330 ευρωβουλευτές που καταδίκασαν την ελληνική κυβέρνηση για την διάλυση του Κράτους Δικαίου σε ένα ψήφισμα – κόλαφο για τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δείτε επίσης: Πρωτοφανές: Ο Άρειος Πάγος αμφισβητεί το Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου και στηρίζει Μητσοτάκη

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «σε χρόνο ρεκόρ συγκλήθηκε, συνεδρίασε και απεφάνθη η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα – κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Οι ανώτατοι δικαστές εξέφρασαν την εκτίμηση (ανησυχία;) τους “να μην εγκατασταθεί στους πολίτες και στα κοινοτικά όργανα η εντύπωση ότι το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα υποχωρεί εξαιτίας της διαφθοράς”».

«Μακάρι η Δικαιοσύνη να λειτουργούσε τόσο άμεσα και στις υποθέσεις συμπολιτών μας που χρονίζουν. Θα ήμασταν Ελβετία» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δείτε επίσης: Πρωτοφανές: Δημοσιογράφοι ζητούν να μην μεταδοθούν πληροφορίες για την ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα «καταπέλτη»

Υπενθυμίζεται ότι με πλειοψηφία, η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου υποστηρίζει ότι το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αποτελεί ανεπίτρεπτη και «ευθεία παρέμβαση στο έργο των ελληνικών δικαστικών αρχών, σε σωρεία υποθέσεων που είναι δικαστικά εκκρεμείς, με αναπόδεικτες και ατεκμηρίωτες αιτιάσεις».

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Άρειος Πάγος, το κύρος του οποίου έχει ήδη τρωθεί μετά και τις αναφορές των συγγενών θυμάτων των Τεμπών στο Ευρωκοινοβούλιο, λαμβάνει θέση για απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου. Δηλαδή ενός πολιτικού οργάνου της ΕΕ που απηχεί τις απόψεις των ευρωβουλευτών.

Στην ουσία με την κίνηση αυτή ο Άρειος Πάγος απλά επιβεβαιώνει το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου και σίγουρα κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα τόσο σε επίπεδο εντυπώσεων όσο και ουσίας θυμίζοντας κάτι από την Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν.

Διαβάστε επίσης: Άρειος Πάγος: Συγκαλούν ολομέλεια για το ψήφισμα «καταπέλτη» του Ευρωκοινοβουλίου με σκοπό να το αντικρούσουν

Ευρωκοινοβούλιο: Υποκλοπές, Τέμπη, αστυνομική βία και ελευθερία του Τύπου στο ψήφισμα κόλαφο για τον Μητσοτάκη

Πολάκης για την αποχή του από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Μητσοτάκη μην με ψάχνεις, έχω δουλειά που σώζει ζωές»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter