Κασσελάκης: «Να χτίσουμε ομάδα με καθαρά χέρια για να προσφέρουν στον τόπο – Όχι βαρονίες και τζάκια» (Video)

Κασσελάκης: «Να χτίσουμε ομάδα με καθαρά χέρια για να προσφέρουν στον τόπο – Όχι βαρονίες και τζάκια» (Video)

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Kontra ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, το βράδυ της Πέμπτης. «Το δημόσιο απόδομηθηκε τα χρόνια των μνημονίων και ήρθε ο Κυριακος Μητσοτάκης να το ιδιωτικοποιήσει»,τόνισε ενώ χαρακτήρισε «ντροπή για τη χώρα» την υπόκλιση Γεραπετρίτη στον Ερντογάν.

Δείτε επίσης: Ο Γεραπετρίτης κάνει υπόκλιση στον πασά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! (Video)

«Θα ευχόμουν να ήταν ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός και να μην ήμουν εγώ δίπλα σας», ανέφερε αρχικά.

Ερωτώμενος για τον κατώτατο μισθό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 900 ευρώ καθαρά. «Δεν μπορώ να φανταστώ πως καποιος σε αυτη τη χωρα μπορει να ζήσει με λιγότερα απο 900 ευρώ», τόνισε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «θελουμε να χτίσουμε μια ηγετική ομαδα με καθαρα χέρια για να προσφέρουν στον τόπο».

«Θέλουμε να χτίσουμε μία εξαιρετική ομάδα ανθρώπων με τεχνική κατάρτιση, με πραγματική ενσυναίσθηση, καρδιά, καθαρά χεριά που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο. Όχι ομάδες από βαρονίες και τζάκια. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε σε όλο τον λαό και κυρίως στα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας»

«Σέβομαι πάρα πολύ τον πρώην πρόεδρο» και επανέλαβε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας»

Για τον ελληνοτουρκικό διάλογο χαρακτήρισε «ντροπή για τη χώρα» την υποκλιση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετριτη στον Ερντογάν. «Αν ειχε κανει υπόκλιση υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε πέσει η κυβερνηση», είπε. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υποκλιθεί σε ξένο ηγέτη», συμπλήρωσε.

Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Ακόμα, επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ζήτησε να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο. «Μέχρι και η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι υποστελεχωμένη. Το Δημόσιο αποδομήθηκε μέσα σε 10 χρόνια μνημονίων και ήρθε ο κ. Μητσοτάκης να το ιδιωτικοποιήσει. Γιατί δεν αποδέχτηκε την πρότασή μας να κάνει το ΑΣΕΠ τις προσλήψεις απευθείας; Όλοι ξέρουμε ότι το κράτος στην Ελλάδα δεν λειτουργεί με διαφανείς και αξιοκρατικούς όρους. Είναι πελατειακό κράτος» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε: «Ο κόσμος έξω που συναντάω, πολλοί από αυτούς δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, μου λένε ότι πρέπει να υπάρξει κάποια αλλαγή. Αισθάνονται ότι το 41% έχει γίνει άλλοθι, ότι τους έχει προδώσει. Βλέπω μία αναλγησία από την κυβέρνηση».

Για Ανδρουλάκη: «Πρέπει πρώτα να επιλύσει τα ζητήματα της παρακολούθησής του με τον κύριο Μητσοτάκη»

Κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη, σχολίασε: «Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει βάση συνεργασίας με τον κύριο Ανδρουλάκη. Πρέπει πρώτα να επιλύσει τα ζητήματα της παρακολούθησής του με τον κύριο Μητσοτάκη. Του έχω ήδη προτείνει να κάνει μήνυση εναντίον του κυρίου Μητσοτάκη, του διοικητή της ΕΥΠ, της κυρίας εισαγγελέως. Ας δούμε τι θα γίνει πρώτα εκεί. Στο θέμα των πολιτικών συγκλίσεων, ο κόσμος της κεντροαριστεράς θα μπορεί να βρει το σπίτι του στη σύγχρονη Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter