Καταγγελία Σαντορινιού για χειραγώγηση δημοσκόπησης στα Δωδεκάνησα

Καταγγελία Σαντορινιού για χειραγώγηση δημοσκόπησης στα Δωδεκάνησα

Εξηγήσεις, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, που καταγγέλλει χειραγώγηση δημοσκόπησης στα Δωδεκάνησα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπογραμμίζει πως δέχτηκε τηλεφώνημα από φίλο του στην Κω μέσω του οποίου του γνωστοποιήθηκε ότι η δημοσκοπική εταιρεία Opinion Poll δεν είχε συμπεριλάβει το όνομά του στις απαντήσεις «για το ποιος βουλευτής μπορεί να αντιπροσωπεύει τη Δωδεκάνησο».

«Απαιτώ από την εταιρεία και τον εντολέα της έρευνας εξηγήσεις!» καταλήγει.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Πριν από λίγο ενημερώθηκα από φίλο στην Κω ότι η opinion poll κάνει δημοσκόπηση και σε ερώτηση για το ποιος βουλευτής μπορεί να αντιπροσωπεύσει καλύτερα τη Δωδεκάνησο ΔΕΝ υπάρχει το όνομά μου στις απαντήσεις! Τώρα καταλαβαίνουμε πως γίνονται οι δημοσκοπήσεις! Απαιτώ από την εταιρεία και τον εντολεα της έρευνας εξηγήσεις!»

Στην Εξεταστική

Υπενθυμίζεται πως ο γενικός διευθυντής της OpinionPoll, Ζαχαρίας Ζούπης, είχε καταθέσει στην Εξεταστική της Βουλής για τις δημοσκοπήσεις, αποφεύγοντας να αποδεχτεί τη διαβίβαση στην Επιτροπή των πρωτογενών στοιχείων της δημοσκόπησης του περασμένου Μαΐου που ήταν σε ευθεία σύγκρουση με το «Ευρωβαρόμετρο» και παράλληλα τοποθετούσε σε θέση πρωτοπόρου τον Ανδρέα Λοβέρδο για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. 

Να υπογραμμιστεί ότι, όπως επισήμαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζούπης κλήθηκε στην Εξεταστική ως εκπρόσωπος τόσο της OpinionPoll όσο και της Reposition Strategy, η οποία έλαβε 270.000 ευρώ από εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το κρισιμότερο είναι πως και οι δύο εταιρίες ανήκουν στον Μιχάλη Διαμαντή, ο οποίος εξαιρέθηκε από τον κατάλογο μαρτύρων της Εξεταστικής με απόφαση της ΝΔ.

Δείτε επίσης: Εξεταστική: Ο γενικός διευθυντής της OpinionPoll αποφεύγει να προσκομίσει τα στοιχεία της δημοσκόπησης που έδειχνε πρώτο τον Λοβέρδο από τον Μάιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter