Καθημερινή… επιβεβαίωση για τις «απειλές» Μαξίμου κατά «γαλάζιων» της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Καθημερινή… επιβεβαίωση για τις «απειλές» Μαξίμου κατά «γαλάζιων» της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

«Ανυπόστατες» και «λάθος φήμες» για την Καθημερινή το ενδεχόμενο αντικατάστασης τριών μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προερχόμενων από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τόσο «ανυπόστατες» που η φιλοκυβερνητική εφημερίδα μεταφέρει την κυβερνητική γραμμή διαβολής της Όλγας Κεφαλογιάννη και Κώστα Τζαβάρα, που «σχεδόν πάντα απουσίαζαν και έπαιρναν τις θέσεις τους οι αναπληρωματικοί».

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το έκτακτο άνοιγμα της Βουλής στις 22 Αυγούστου, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Μεγάρου Μαξίμου βρέθηκε η «γαλάζια» σύνθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Πρώτη η… αυλή του Κυριάκου Μητσοτάκη γνωρίζει πως οι βουλευτές της ΝΔ στην μόνιμη αυτή επιτροπή βρίσκονται στην πλειοψηφία τους εκτός σφαίρας άμεσης επιρροής του συστήματος του πρωθυπουργού, προκαλώντας έντονη αγωνία.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε η πληροφορία πως στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζεται το ενδεχόμενο αντικατάστασης κάποιων εξ αυτών που κρίνονται επικίνδυνοι, ή καλύτερα «λιγότερο πρόθυμοι». Συγκεκριμένα, οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Τζαβάρας και Ανδρέας Κουτσούμπας, για ξεχωριστούς λόγους ο καθείς. Οι πληροφορίες για την αντικατάστασή τους διαρρέουν εντέχνως στο διαδίκτυο, στέλνοντας μήνυμα σε αυτούς και στους υπόλοιπους, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση του σεναρίου.

Μέχρι που ήρθε η Καθημερινή της Πέμπτης, μέσω της κυβερνητικής στήλη του «Θεωρείου» να διαλύσει κάθε αμφιβολία για το ανυπόστατο των πληροφοριών, χαρακτηρίζοντάς τες… «ανυπόστατες», φροντίζοντας παράλληλα να διαβάλλει τους εν λόγω «γαλάζιους» βουλευτές.

«Λάθος φήμες» γράφει ο Στ. Παπαντωνίου, που υποστηρίζει πως πηγή της πληροφορίας είναι «οι ευσεβείς πόθοι της αντιπολίτευσης, που ήθελε να δημιουργήσει θέμα μία εβδομάδα πριν από τη συνεδρίαση». Εάν σταματούσε εδώ, όλα καλά.

Όμως η κατάληξη έχει την υπογραφή του Μεγάρου Μαξίμου: «Για την ιστορία πάντως, Τζαβάρας και Κεφαλογιάννη σχεδόν πάντοτε απουσίαζαν από τις συνεδριάσεις της επιτροπής και έπαιρναν τις θέσεις τους οι αναπληρωματικοί».

Τόσο «ανυπόστατες» οι πληροφορίες, που η Καθημερινή κάνει τον απουσιολόγο για τους δύο βουλευτές παραπληροφορώντας. Καθώς στην πραγματικότητα, οι απουσίες της Όλγας Κεφαλογιάννη είναι ελάχιστες, ενώ άπαντες γνωρίζουν πως οι απουσίες του Κώστα Τζαβάρα είναι δικαιολογημένες, για προσωπικούς λόγους και καλύπτονται από την προστασία προσωπικών δεδομένων. Καταλάβαμε…

Διαβάστε περισσότερα: Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Οι γαλάζιοι βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τρομάζουν το Μαξίμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter