Κιβωτός του Κόσμου: Απολύθηκαν τρεις στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου (Video)

Κιβωτός του Κόσμου: Απολύθηκαν τρεις στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου (Video)

Οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας και της Αρχής για το ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος έχουν «στοχεύσει» στους λογαριασμούς, τις θυρίδες και τις κινήσεις του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, έχοντας ήδη εντοπίσει διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.

Την ίδια ώρα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου» αποφάσισε να απολύσει τρεις στενούς συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου, καθώς εμπλέκονται σε αρκετές καταγγελίες που αφορούν ξυλοδαρμούς παιδιών.

Με ομόφωνη απόφαση του νέου ΔΣ απομακρύνθηκε από τη δομή ένας 35χρονος που είχε αναλάβει τη γενική διεύθυνση της δομής στον Κολωνό, ένας επίσης 35χρονος παιδαγωγός που δραστηριοποιούταν στη δομή της Πωγωνιανής, αλλά και η σύζυγός του, η οποία εργαζόταν εκεί ως κοινωνική λειτουργός και είχε διατελέσει επίσης μέλος του ΔΣ.

 

Έλεγχος στα «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας και της Αρχής για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα είναι το γεγονός ότι η μισθοδοσία του πατέρα Αντώνιου από την εκκλησία ήταν ανέγγιχτη για περίπου οκτώ χρόνια. Δηλαδή ο πατέρας Αντώνιος δεν είχε κάνει καμία ανάληψη από τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο μπαίνουν τα νόμιμα αυτά χρήματα.

Το ερώτημα που εύλογα ανακύπτει, όπως μας ανέφερε υψηλά ιστάμενο πρόσωπο από την Αρχή, είναι με ποια χρήματα, από ποιες πηγές, διαβίωναν όλα αυτά τα χρόνια, ζώντας μάλιστα μια άνετη ζωή, ο πατέρας Αντώνιος και η οικογένεια του.

Την ίδια στιγμή διερευνάται η πηγή προέλευσης τόσο του χρηματικού ποσού που βρέθηκε στο σπίτι του ζεύγους, περί τα 250.000 ευρώ, όσο και των 500.000 ευρώ που πριν από μερικές ημέρες φέρεται να κατέθεσε η πρεσβυτέρα σε τραπεζικό λογαριασμό της Κιβωτού του Κόσμου.

Στο μεταξύ η Αρχή θα διερευνήσει και τις δηλώσεις πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, καθώς για πολλά χρόνια είχε την υποχρέωση υποβολής «πόθεν έσχες» ως διαχειρίστρια της Κιβωτού του Κόσμου.

Όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από τις έρευνες που κάνει η Αρχή και η Οικονομική Αστυνομία αποστέλλονται στους Εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών οι οικονομικές συναλλαγές της πρεσβυτέρας

Κιβωτός του Κόσμου: Στον Εισαγγελέα το προανακριτικό υλικό από τις έρευνες στις δομές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter