Κολωνός: Κρύβονται πίσω από το «δικαίωμα της σιωπής» οι δύο κατηγορούμενοι – Οι φόβοι της ανακρίτριας

Κολωνός: Κρύβονται πίσω από το «δικαίωμα της σιωπής» οι δύο κατηγορούμενοι – Οι φόβοι της ανακρίτριας

Ολοένα και μεγαλώνει ο κατάλογος των συνηγόρων υπεράσπισης που αρνούνται να αναλάβουν τον 53χρονο Ηλία Μίχο και τον 42χρονο Ιωάννη Σοφιανίδη για την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Κι όπως όλα δείχνουν θα επιλέξουν το «δικαίωμα της σιωπής».

Δείτε επίσης: Κολωνός – καταγγελία: «Ο Μίχος εξέδιδε τη 12χρονη και σε επώνυμους» (Video)

Πριν από λίγη ώρα, οι δύο κατηγορούμενοι έφτασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων εν μέσω αποδοκιμασιών από τον παρευρισκόμενο κόσμο και φορώντας χειροπέδες. Η ανάκριση των δύο κατηγορουμένων όμως μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr, έχει προκύψει δικονομικό ζήτημα, καθώς δύο δικηγόροι από τον κατάλογο των διορισθέντων, οι οποίοι κλήθηκαν από την 33η ανακρίτρια, αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τους δύο κατηγορούμενους. Μάλιστα, ακόμη ένα δικηγόρος ο οποίος κλήθηκε τηλεφωνικά, αρνήθηκε το αίτημα της 33ης ανακρίτριας να αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορούμενων.

Δείτε επίσης: Κολωνός: Απομαγνητοφωνήσεις – φωτιά και 3.000 σελίδες δικογραφία για τον 53χρονο

Επομένως, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο Ηλίας Μίχος και ο Ιωάννης Σοφιανίδης θα τηρήσουν ενώπιον της ανακρίτριας το «δικαίωμα της σιωπής». Εμφανίζονται να είναι αποφασισμένοι να δώσουν τυπική απολογία, έχοντας αποφασίσει να μην αναφερθούν ούτε σε ένα στοιχείο της υπόθεσης.

Πρόκειται για ένα γεγονός που έχει δημιουργήσει αυτή τη στιγμή ένα πανικό στο δικαστήριο, καθώς σε περίπτωση που μετά από πέντε ημέρες δεν έχει βρεθεί δικηγόρος, οι κατηγορούμενοι μπορούν βάσει νόμου να αφεθούν ελεύθεροι. Είναι αυτονόητο πως αυτή είναι μια εξέλιξη που φαντάζει αδιανόητο να συμβεί κι ως αποτέλεσμα, όλοι οι υπεύθυνοι προσπαθούν να βρουν μια λύση.

Ως πιο πιθανό σενάριο φαντάζει ότι –εφόσον οι τρεις δικηγόροι που προαναφέρθηκαν εμμείνουν στην άποψή τους-, η ανακρίτρια θα διορίσει έναν συνήγορο προκειμένου να υπερασπιστεί τους κατηγορούμενους. Αυτός ο συνήγορος θα μπορεί να μη συμμετέχει στη διαδικασία της υπεράσπισης, αλλά απλά να προβεί στην απλή εκπροσώπησή τους χωρίς να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση.

Διαβάστε επίσης: Κολωνός – αποκλειστικό: Πάνω από 70 προφίλ είχε φτιάξει ο 53χρονος μαστροπός – Σύστηνε ως 16χρονη την ανήλικη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter