Κόντρα σεισμολόγων για το σεισμό στη Ζάκυνθο – Επίθεση Τσελέντη σε Παπαδόπουλο

Κόντρα σεισμολόγων για το σεισμό στη Ζάκυνθο – Επίθεση Τσελέντη σε Παπαδόπουλο

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ των σεισμολόγων με αφορμή τις δηλώσεις του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμου Παπαδόπουλου ο οποίος υποστήριξε ότι μέσω του αλγορίθμου FORMA είχε προβλεφθεί ο σεισμός στη Ζάκυνθο.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο είπε πως ο σεισμός είχε δώσει προειδοποιητικά σημάδια ήδη από τον περασμένο Μάιο και ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου η περιοχή όπου τελικά εκδηλώθηκε ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ είχε αρχίσει να δείχνει έντονη δραστηριότητα. Όπως είπε όταν σημειώθηκε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ, λίγα λεπτά πριν τα 6,4 Ρίχτερ, οι σεισμολόγοι ήταν βέβαιοι ότι πρόκειται για προ-σεισμό και ότι έρχεται πολύ μεγαλύτερος.

Ωστόσο, η απάντηση στον κ. Παπαδόπουλο ήρθε από τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη ο οποίος μέσω Facebook διαφώνησε ανοιχτά με τα λεγόμενα του κ. Παπαδόπουλου κάνοντας λόγο για «μια κατά φαντασία στατιστικολογική πρόγνωση» υποστηρίζοντας ότι «η συγκεκριμένη πρόγνωση χρησιμοποιεί εσφαλμένα δεδομένα και μεθοδολογίες που εκφεύγουν των ορίων της επιστημονικής σοβαρότητας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter