Κουντουρά στο documentonews.gr: Είμαστε η ελπίδα και το μέλλον – Θέλουμε την πρωτιά για να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών

Κουντουρά στο documentonews.gr: Είμαστε η ελπίδα και το μέλλον – Θέλουμε την πρωτιά για να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών

«Όταν η ίδια η κυβέρνηση δεν σου επιτρέπει να ζήσεις μια ζωή με αξιοπρέπεια, δεν μπορεί να μιλά για δήθεν ανάπτυξη, πρόοδο και δημοκρατία. Μας λέει ότι ευημερούν οι αριθμοί, όμως δεν ευημερούν οι άνθρωποι» τονίζει η Έλενα Κουντουρά στο documentonews.gr, ασκώντας σφοδρή κριτική στη διακυβέρνηση της ΝΔ.

«Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί αυτό το εγκληματικό δυστύχημα. Πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια, να μην υπάρξει συγκάλυψη και ατιμωρησία, και να αποδοθεί δικαιοσύνη και δικαίωση» λέει για την τραγωδία των Τεμπών και περιγράφει τις κινήσεις που έχει κάνει η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, για τα θέματα που θα αναδείξει η αξιωματική αντιπολίτευση το επόμενο χρονικό διάστημα και υποστηρίζει πως στόχος σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι η νίκη…

Με ποιο ποσοστό θα είναι ικανοποιημένος ο ΣΥΡΙΖΑ στις 9 Ιουνίου; Σας αρκεί η δεύτερη θέση;

Στόχος μας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι η νίκη. Μετά τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πέρασε μία δύσκολη περίοδο με εσωστρέφεια. Όμως μετά το συνέδριο, βγήκε πιο ισχυρός, με ενότητα, και συνεχώς δυναμώνει. Παρουσιάσαμε τεκμηριωμένες προτάσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ακρίβειας και αισχροκέρδειας στην Ελλάδα, αλλά και για ένα δεκαετές σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα με ελαφρύνσεις για τη συντριπτική πλειοψηφία πολιτών και επιχειρήσεων. Αμέσως μετά, παρουσιάσαμε το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα με 10 στόχους για μία Ευρώπη πιο κοινωνική, πράσινη και δίκαιη. Ζητούμε από τους πολίτες να μας εμπιστευτούν να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα τους με ανθρωποκεντρικές πολιτικές και με ουσιαστικές λύσεις που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να προσφέρει απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα χρόνια.

Ποια είναι τα θέματα, τα οποία θα πρέπει να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου;

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στους μισθούς και στο βιοτικό επίπεδο, όπου υπάρχει πολύ μεγάλο χάσμα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνη για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, με ρυθμούς πληθωρισμού διπλάσιους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, και με την ενεργειακή κρίση ακόμη να γονατίζει τους Έλληνες πολίτες, ενώ στην Ευρώπη ήδη έχει υποχωρήσει. Το εισόδημα των εργαζομένων και των νοικοκυριών στη χώρα μας είναι μόλις το ένα τρίτο του εισοδήματος σε ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα είναι προτελευταία χώρα στην ΕΕ σε αγοραστική δύναμη με τελευταία τη Βουλγαρία. Συγχρόνως, υπάρχει έξαρση της ενδοσυντροφικής και ενδοοικογενειακής βίας, με 95 γυναικοκτονίες από το 2020 μέχρι σήμερα, και με περισσότερες από 10.000 καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές μόνο την περσινή χρονιά. Η νεανική παραβατικότητα έχει αυξηθεί ανησυχητικά, όπως και συνολικά η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια.

Η κυβέρνηση υπονομεύει το κράτος δικαίου και κυβερνά σε βάρος του ελληνικού λαού. Η ποιότητα ζωής έχει χειροτερεύσει στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προτεραιότητα τα εργασιακά δικαιώματα και δεν ενδιαφέρεται για την ευημερία των Ελλήνων πολιτών. Η κοινωνική ατζέντα είναι ανύπαρκτη.

Πιστεύετε και εσείς πως αυτά τα θέματα πρέπει να είναι τα κορυφαία για το κόμμα σας;

Όλα αυτά είναι θέματα που πλήττουν τη Δημοκρατία. Οι πολίτες υποχρεώνονται εξαιτίας της ξέφρενης ακρίβειας και αισχροκέρδειας, που αιτία είναι η κυβέρνηση, να περιορίζουν τα έξοδα για τη διατροφή τους. Δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα βασικά αγαθά, να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς, να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης. Το οικογενειακό πορτοφόλι στραγγίζει στα μέσα του μήνα. Οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια και να εγκαταλείψουν το παιδικό τους δωμάτιο. Πληρώνουν φόρους και εισφορές για την υγεία, την περίθαλψη, την ασφάλιση, όμως υποχρεώνονται σήμερα για ένα χειρουργείο να στρέφονται σε έκτακτα απογευματινά και ιδιωτικές κλινικές.

Όταν η ίδια η κυβέρνηση δεν σου επιτρέπει να ζήσεις μια ζωή με αξιοπρέπεια, δεν μπορεί να μιλά για δήθεν ανάπτυξη, πρόοδο και δημοκρατία. Μας λέει ότι ευημερούν οι αριθμοί, όμως δεν ευημερούν οι άνθρωποι.

Τι μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το έγκλημα των Τεμπών;

Ως συντονίστρια της πολιτικής μου ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού TRAN, προχώρησα σε θεσμικές ενέργειες προς την Κομισιόν, με ερωτήσεις και παρεμβάσεις για το εάν έχει παραβιαστεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία στην ασφάλεια και διαλειτουργικότητα των σιδηροδρόμων και εάν λειτουργούσε μόνιμος και ανεξάρτητος φορέας διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων στην Ελλάδα, ως όφειλε βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή το εγκληματικό δυστύχημα στα Τέμπη θεσμικά τόσο στην Επιτροπή TRAN, όπου είμαι αρμόδια για τις μεταφορές, όσο και στην Επιτροπή LIBE.

Ως οφείλαμε, δώσαμε στις οικογένειες των θυμάτων βήμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιανουάριο του 2024, σε μία εκδήλωση του Κώστα Αρβανίτη. Έκτοτε, η υπόθεση πήρε μεγάλη δημοσιότητα, και ενώ οι συγγενείς είχαν συγκεντρώσει 300.000 υπογραφές στο ψήφισμά τους, η κοινωνία ενημερώθηκε και κινητοποιήθηκε και ξεπέρασαν το 1.300.000 οι υπογραφές.

Η Μαρία Καρυστιανού, ως Ευρωπαία πολίτης, έκανε μία συγκλονιστική ομιλία στην Επιτροπή Αναφορών PETI, όπως επίσης και στην τελευταία εκδήλωση που διοργάνωσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με προσκεκλημένους την πρόεδρο της Επιτροπής TRAN Καρίμα Ντελί και τον επικεφαλής της μονάδας μεταφορών και κινητικότητας της Κομισιόν, Κιρ Φιτς.

Ο Σύλλογος των Πληγέντων του Δυστυχήματος Τέμπη 2023 έδωσε υπεράνθρωπο αγώνα στην Ελλάδα για να αποδοθεί η δικαιοσύνη, παρόλα τα εμπόδια που αντιμετώπισε για να μην προχωρήσει η έρευνα και για να κρατηθεί η υπόθεση χαμηλά και να μην είναι στην επικαιρότητα.

Συγχρόνως, έχει παρέμβει η ευρωπαϊκή εισαγγελία, διερευνώντας τη διαφάνεια σχετικά με τη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τα σιδηροδρομικά έργα στην Ελλάδα, και έχει ασκήσει διώξεις σε βάρος 23 ατόμων για ποινικές ευθύνες.

Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί αυτό το εγκληματικό δυστύχημα. Πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια, να μην υπάρξει συγκάλυψη και ατιμωρησία, και να αποδοθεί δικαιοσύνη και δικαίωση.

Ποια θα πρέπει να είναι η σχέση της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης με την Τουρκία του Ερντογάν;

Είναι προφανές πως θέλουμε όλοι μία ευρωπαϊκή δημοκρατική Τουρκία, που θα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις σχέσεις καλής γειτονίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της και φυσικά, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της και σε ό,τι αφορά την ΕΕ, την Ελλάδα και Κύπρο. Δυστυχώς, ο Ερντογάν έχει επιλέξει μία διαφορετική κατεύθυνση με εμπρηστικές ρητορικές. Συνεχίζει να περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως επανειλημμένα κάνει στην περίπτωση της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ. Αρνείται να συμβάλλει σε οποιαδήποτε πρόοδο στο ζήτημα οριστικής επίλυσης του Κυπριακού που φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από το διπλό έγκλημα της εισβολής και της κατοχής. Η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί μία πολιτική αφωνίας με στόχο τον κατευνασμό απέναντι στις διαρκείς εθνικιστικές εκρήξεις και προκλήσεις του Ερντογάν. Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα σύνορα της Ευρώπης. Οι τουρκικές απειλές όμως δεν στρέφονται μόνο κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, στρέφονται κατά της ίδιας της Ευρώπης. Αυτό θα πρέπει οι γείτονες μας να το εμπεδώσουν και να σταματήσουν τις επιθετικές πολιτικές.

Θεωρείτε πως χρειάζονται διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές της 9ης Ιουνίου;

Ως χώρα μέλος του ΟΑΣΕ ούτως ή άλλως έχουμε παρατηρητές στις εκλογές. Η σημερινή όμως κυβέρνηση με τις πολιτικές που εφαρμόζει μας αναγκάζει να πιστέψουμε ότι απαιτείται μια αυξημένη επαγρύπνηση. Αυτές οι εκλογές θα διεξαχθούν από μία κυβέρνηση που υποβαθμίζει το κράτος δικαίου, με υποκλοπές και παρακολουθήσεις, με χειραγώγηση των ανεξάρτητων αρχών, με θέση 107 παγκοσμίως στην ελευθερία του Τύπου, με το εγκληματικό τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και την επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών, αλλά και με τη διαρροή απόρρητων προσωπικών δεδομένων Ελλήνων ομογενών κατοίκων εξωτερικού με σκοπό την κομματική και εκλογική εκμετάλλευσή τους. Όλα αυτά δυσφημίζουν διεθνώς την πατρίδα μας και έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ο Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο τραπέζι των συζητήσεων «προκειμένου να ανατραπεί η κυβέρνηση»… Ποια η θέση σας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει τηρήσει έντιμη και συνεπή στάση. Αγωνιζόμαστε για να απαλλαγεί η χώρα από τις ανάλγητες και καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές που φτωχοποιούν την κοινωνία. Είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση και η προοδευτική δύναμη στην Ελλάδα, που με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη και με τα ικανά στελέχη μας, θα είναι με τη στήριξη του ελληνικού λαού η επόμενη κυβέρνηση. Είμαστε η ελπίδα και το μέλλον. Οι πολιτικές μας έχουν πυρήνα τους τον άνθρωπο και επιδιώκουμε την πρωτιά, με στόχο να βελτιώσουμε ουσιαστικά τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Η πίεση Κασσελάκη φανέρωσε τα ψέματα Μητσοτάκη για την εμπορική αμαξοστοιχία (Video)

Κασσελάκης: «Εφικτό να είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές – Δεν κωλώνω σε τίποτα» (Video)

Το Twitter πήρε… θέση για τη συνέντευξη Κασσελάκη: «Έχω αρχίσει να λυπάμαι τον Ευαγγελάτο»

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα εκλογικά κέντρα για τις προκριματικές εκλογές – Η λίστα

Εκτός γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου ο Φρέντι Μπελέρης – Οι φόβοι του Μαξίμου

Μαρινάκης: «Βαπτίζει» πολιτική εργαλειοποίηση τα ερωτήματα για την τραγωδία των Τεμπών

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter