Κρέτσος: Ο Πιερρακάκης άνοιξε τον δρόμο για τριγωνικές συναλλαγές μέσω του cash rebate

Κρέτσος: Ο Πιερρακάκης άνοιξε τον δρόμο για τριγωνικές συναλλαγές μέσω του cash rebate

«Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ είναι να φέρει βλαπτικές τροποποιήσεις του μέτρου του cash rebate» δήλωσε «Στο Κόκκινο» και τη Χρυσούλα Παπαΐωάννου ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, σχολιάζοντας την επικοινωνιακή φιέστα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης όπου παρουσίασε ως success story της ΝΔ την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στη χώρα.

Και εξήγησε: «Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ, Κυριάκος Πιερρακάκης πέρασε μια σειρά από βλαπτικές τροποποιήσεις του ν. 4487/17. Κατέβασε το όριο των επιλέξιμων δαπανών ανά επεισόδιο μιας τηλεοπτικής σειράς από 30.000 σε 15.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να παίρνουν χρήματα από το ΕΚΟΜΕ σειρές σαν τις «Οικογενειακές Ιστορίες». Κατήργησε τον διπλό έλεγχο των δικαιολογητικών της έγκρισης των χρηματοδοτήσεων. Συμπεριέλαβε στις επιλέξιμες δαπάνες ξένα τιμολόγια έως το 50% του επιλέξιμου κόστους, με αποτέλεσμα να δουλεύουν σε ξένες παραγωγές που γυρίζονται στη Θεσσαλονίκη Βούλγαροι τεχνικοί κι όχι κινηματογραφιστές που ζούνε και εργάζονται στην Ελλλάδα. Ο δρόμος που άνοιξαν οι τροπολογίες κ. Πιερρακάκη απειλεί τη βιωσιμότητα του μέτρου και υπάρχει κίνδυνος για τριγωνικές συναλλαγές».

«Η επιτυχία μας με το επενδυτικό κίνητρο του cash rebate βασίζεται στο ότι αφήσαμε ένα στιβαρό θεσμικό πλαίσιο, νόμους και ΚΥΑ για το πώς λειτουργεί το κίνητρο, φτιάξαμε κανόνες σταθερότητας και ασφάλειας. Επί των ημερών μας δεν υπήρχαν ούτε καθυστερήσεις, όπως τώρα, ουτε αρρυθμίες. Η λειτουργία του είναι επίτευγμα της καλλιτεχνικής και δημιουργικής κοινότητας και των τεχνικών συνεργείων που ανταποκρίθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία σε όλα τα πρότζεκτ που έγιναν στη χώρα», σχολίασε και συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει το μέτρο του cash rebate που φέρνει έσοδα και φήμη, αλλά θα τροποποιήσει όσα είναι απαραίτητο για να μεγιστοποιήσει την ανταποδοτικότητα του» .

Τέλος, αναφερόμενος στις πρόσφατες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών είπε: «Η μονοφωνική πολυφωνία στα media έχει κρατήσει αυτή την αισχρή και ανίκανη κυβέρνηση τρία χρόνια στην εξουσία, με σοβαρές συνέπειες και σοβαρότερη απ’ όλες το ότι στήθηκε ένα κατασκοπευτικό κράτος». Και κατέληξε: «Δόθηκαν πολλά δωράκια στους καναλάρχες από τη ΝΔ και εξαιρετικά ύπουλες ρυθμίσεις. Δεν είναι μόνο η λίστα Πέτσα. Δεν υπάρχει πλέον υποχρέωση πόθεν έσχες για τους μετόχους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία γίνοται πλυντήρια βρώμικου χρήματος. Με αυτή την κυβέρνηση έχουν γίνει 7 δις απευθείας αναθέσεις, δηλαδή περίπου το 2,5-3% του ΑΕΠ σε φίλους και κολλητούς και στήθηκε ένα κατασκοπευτικό κράτος. Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι πλέον ζητούμενο».

Πηγή: Avgi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter