Κυνική ομολογία Γιόχανσον: Τα όπλα που στέλνονται στην Ουκρανία δεν καταλήγουν πάντα στα «σωστά χέρια»

Κυνική ομολογία Γιόχανσον: Τα όπλα που στέλνονται στην Ουκρανία δεν καταλήγουν πάντα στα «σωστά χέρια»

Τουλάχιστον ως κυνική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δήλωση της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, η οποία στο πλαίσιο της συνάντησης των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στην Πράγα είπε ότι δεν είναι όλα τα όπλα στην Ουκρανία «στα σωστά χέρια», την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να στέλνει όπλα στο πολεμικό μέτωπο.

Διαβάστε επίσης: Σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση παρά τον σάλο για το «deal» Μητσοτάκη – Σολτς για τα όπλα στην Ουκρανία

Ειδικότερα, επικαλούμενη την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, η Γιόχανσον είπε πως «εξακολουθούμε να έχουμε προβλήματα με τη διακίνηση πυροβόλων όπλων σε οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που γίνονται τροφοδότες της βίας και των εγκληματικών δικτύων στην Ευρωπαϊκή Ένωση», προσθέτοντας παράλληλα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να καταπολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως οι Βρυξέλλες θα δημιουργήσουν έναν κόμβο στη Μολδαβία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ιδιαίτερα του λαθρεμπορίου όπλων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, τις τελευταίες ημέρες, κυρίως μέσω ρωσικών λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακινούνται πληροφορίες ότι οπλισμός που έχει σταλεί στην Ουκρανία από τη Δύση έχει καταλήξει στα χέρια των Ρώσων, με αναφορές να υπάρχουν για όπλα που διακινήθηκαν μέσω του darkweb και μάλιστα από την περιοχή του Κιέβου.

Είχε προηγηθεί εξάλλου η προ μηνός εκτίμηση του επικεφαλής της Interpol, ότι τα όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία θα καταλήξουν στη παγκόσμια μαύρη αγορά και στα χέρια εγκληματιών. Μάλιστα, ο Γιούργκεν Στοκ προέτρεψε τις χώρες να συνεργαστούν με τον διεθνή Οργανισμό, προκειμένου να γίνει ο εντοπισμός των όπλων.

Διαβάστε επίσης:

Interpol: Σε εγκληματίες θα καταλήξουν τα όπλα που πάνε στην Ουκρανία

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter