Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΚ σκόρπισε με 3-0 τον Ολυμπιακό και έκανε άλμα πρόκρισης για τον τελικό

Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΚ σκόρπισε με 3-0 τον Ολυμπιακό και έκανε άλμα πρόκρισης για τον τελικό

Η ΑΕΚ είναι αγκαλιά με την πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αφού πριν λίγο συνέτριψε 3-0 τον Ολυμπιακό στον αποψινό πρώτο ημιτελικό στην «OPAP Arena». Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ επί των «ερυθρολεύκων» μετά από 4,5 χρόνια και 15 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί 1η Μαρτίου στο Νέο Φάληρο.

Η ΑΕΚ όπως συνηθίζει μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός όπως και στην Τούμπα πριν τέσσερις μέρες μπήκε υπνωτισμένος και μόλις στο 3’ από ένα γλίστριμα του Βρουσάι, ο Τσούμπερ έδωσε στον Γκαρσία που πλάσαρε τον Τζολάκη για το 1-0.

 Ιδανικό ξεκίνημα για τον «δικέφαλο» που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία αφού οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν σοκαρισμένοι από το γρήγορο γκολ, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό ακόμα. Μετά το 10λεπτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 14’ από έξοχη μακρινή μπαλιά του Ελ Αραμπί, ο Γκάρι Ροντρίγκες κέρδισε στο σπριντ τον Σιντιμπέ, μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς και στην επιστροφή ο Βρουσάι σούταρε ψηλά άουτ. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή προσπάθεια του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, που έδειξε και πάλι τα πολλά και άλυτα προβλήματα του, κυρίως στην αμυντική του λειτουργία. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε στο 21ο λεπτό όπου ο Τσούμπερ μπήκε ανενόχλητος από δεξιά στην περιοχή, πλάσαρε, ο Τζολάκης απέκρουσε, ο Μάνταλος προσπάθησε να σουτάρει, η μπάλα έφτασε τον Σαμασέκου που εντελώς μόνος επιχείρησε να διώξει σε κόρνερ με το κεφάλι αλλά την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0 της Ενωσης, σκορ πέρα για πέρα δίκαιο στο πρώτο ημίχρονο.

Στο β’ μέρος ο Μίτσελ μη έχοντας κάτι να χάσει πέρασε στο ματς τους Φορτούνη και Ροντινέι αντί των δύο παικτών που έκαναν τα λάθη στα γκολ του «δικεφάλου» (Βρουσάι και Σαμασέκου). Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία, ήταν καλύτεροι στο πρώτο τέταρτο με αποκορύφωμα το δεύτερο δοκάρι (52’) του Γκάρι Ροντρίγκες με βολίδα μέσα από την περιοχή. Μετά το 60’ η ΑΕΚ ξαναβγήκε μπροστά και στο 62’ ο Μάνταλος με σουτ σημάδεψε κι αυτός το κάθετο δοκάρι. Στο 75’ ο Μπακαμπού βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι, καθυστέρησε, έκανε ένα αδύναμο σουτ, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε, ο Εμβιλά την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του σκόρερ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει αφού η ΑΕΚ του έδωσε χώρο, ψάχνοντας ένα γκολ που θα του έδινε ελπίδες στη ρεβάνς κι έχασε καλή ευκαιρία το 77’ με τον Βαλμπουενά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πίεσε εντελώς ανορθόδοξα για να μειω΄σει το σκορ και όχι μόνο δεν κατάφερε κάτι, αλλά στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκε και τρίτο γκολ με εύστοχο πέναλτι του Γκαρσία. Πέναλτι που κέρδισε ο Γκατσίνοβιτς που ανατράπηκε από τον Ντόι.

Ο Μαυροβούνιος ρέφερι Νικόλα Νταμπάνοβιτς «κιτρίνισε» τους Γαλανόπουλο, Αραούχο, Βαλμπουενά.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλας (73’ Βίντα), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (64’ Σιμάνσκι), Μάνταλος )83’ Πινέδα), Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (64’ Αραούχο), Ελίασον (83’ Αμπραμπατ), Γκαρσία.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Βρουσάι (46’ Ροντινέι), Ρέαμπτσιουκ, Ντόι, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Σαμασέκου (46’ Φορτούνης), Χουάνγκ (66’ Βαλμπουενά), Μπιέλ (39’ Μπουτούτσι), Γκάρι, Ελ Αραμπί (66’ Μπακαμπού).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter