Έντονη ανησυχία των ειδικών για τη μετάλλαξη Δέλτα – Εκκλήσεις για περισσότερους εμβολιασμούς

Έντονη ανησυχία των ειδικών για τη μετάλλαξη Δέλτα – Εκκλήσεις για περισσότερους εμβολιασμούς

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη μετάλλαξη Δέλτα αναλύθηκαν στην ενημέρωση της Δευτέρας από το υπουργείο Υγείας, με τη Μαρία Θεοδωρίδου αλλά και τον Μάριο Θεμιστοκλέους να υπογραμμίζουν για ακόμη μια φορά την ανάγκη εντατικοποίησης της εμβολιαστικής διαδικασίας, προχωρώντας προς τις σχετικές εκκλήσεις, με αρκετές δόσεις… έμμεσων αναφορών περί ατομικής ευθύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον, ελέω και της εμφάνισης της μετάλλαξης Δέλτα, μένει στην… άκρη ο στόχος περί επίτευξης εμβολιασμού του 70% των ενηλίκων. Όπως σημειώθηκε στην ενημέρωση, το τείχος ανοσίας που θα πρέπει να χτιστεί πλέον απαιτεί τον εμβολιασμό του 80% του ενήλικου πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα και τα τελευταία δεδομένα που προκύπτουν από τις έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ίδια μίλησε για την υψηλή μεταδοτικότητα που αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του ιού, που είναι «έως 70% πιο μεταδοτική από τη βρετανική μετάλλαξη», σημειώνοντας ότι θα «χτυπήσει κυρίως τους ανεμβολίαστους και τα παιδιά».

Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 29 κρούσματα της εν λόγω μετάλλαξης, η οποία θα επικρατήσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι ο εμβολιασμός με τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca προστατεύει κατά της σοβαρής νόσησης, αναφορικά πάντα με τη μετάλλαξη Δέλτα κατά 96% και 92% αντίστοιχα.

«Το 99% των θανάτων λόγω λοίμωξης από κορονοϊό αφορά σε ανεμβολίαστους. Ο ΠΟΥ και όλοι οι διεθνείς φορείς θεωρούν απαράδεκτο να σημειώνονται θάνατοι όταν μπορούν να αποφευχθούν», συμπλήρωσε η Μαρία Θεοδωρίδου επικαλούμενη στοιχεία από τις ΗΠΑ.

Τα δεδομένα για τους εμβολιασμούς

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία της εμβολιαστικής εκστρατείας, αναφέροντας ότι το ποσοστό πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης ανέρχεται στο 35%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter